Liepos 1-14 dienomis Jungtinėje Karalystėje ir Lietuvoje vyksta Pasaulio lietuvių jaunimo kongresas - tradicinis Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos renginys, rengiamas kas ketverius metus, į kurį iš viso pasaulio atvyksta užsienio lietuvių jaunimo sąjungų lyderiai ir aktyviausi jų nariai.

XIV kartą vykstančiame PLJS Kongrese dalyvauja per 70 dalyvių iš JAV, Kanados, Brazilijos, Venesuelos, Urugvajaus, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Prancūzijos, Danijos, Norvegijos, Baltarusijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos.

„Simboliška, kad kongresas įvyko būtent tuo metu, kai Lietuva pradeda pirmininkauti Europos Sąjungai. Tai didelis iššūkis ir tuo pačiu galimybė parodyti, ką galime nuveikti kartu. Mūsų visų darbai ir idėjos kuria pasaulio Lietuvą. Svarbu, jog tarpusavio bendravimas tęstųsi ir stiprėtų, o bendradarbiavimas įgautų ne tik turinį ir formą, bet svarbiausia neštų rezultatus, kurių šiandien reikia Lietuvai”, - pranešime spaudai cituojamas PLJS pirmininkas K.Pikūnas.

Dvi savaites Jungtinėje Karalystėje ir Lietuvoje vykstančio Kongreso programoje numatyti įvairūs pranešimai, diskusijos, edukacinė programa. Siekdami stiprinti ryšius su Lietuva, pasaulio lietuvių jaunimo atstovai susitiks su valstybės vadovais, Lietuvos jaunimo organizacijų lyderiais, verslininkais, žymiais meno, kultūros atstovais, žurnalistais.

Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga, įkurta 1972 metais, yra nepriklausoma, nepolitinė, savanorišku pagrindu veikianti jaunimo organizacija, kurios tikslas - atstovavimas pasaulio lietuvių jaunimo interesams bei visuomenei ir valstybei naudingos pasaulio lietuvių veiklos skatinimas ir vykdymas. Šiuo metu PLJS vienija 40 lietuvių jaunimo sąjungų visame pasaulyje ir yra įkūrusi savo atstovybę Lietuvoje.