Šarlevilis-Mezjeras - lėlių teatrų sostinė, kas trejus metus kviečianti į didžiausią pasaulyje lėlių festivalį, trunkantį kiek daugiau nei savaitę. Šiaurės Prancūzija nuolankiai priima tūkstantines žiūrovų minias ir atveria jiems duris į šventinius reginius, kupinus neišdildomų teatrališkų įspūdžių. Iš įvairių pasaulio šalių sugužėję lėlininkai su skirtingų epochų kūriniais, pristatančiais to meto asmenybes, vietas ir kultūras.

Guillaume’o Apollinaire’o pjesė kaip tik nukelia į Zanzibarą ir pasakoja apie epochų sandūroje vykstančius virsmus, lūžius, ieškojimus ir atradimus. Siurrelizmo dramos karkasas ir subtilios ironijos, metaforų bei intelektualių personažų – modernistų mišinys įtraukia žiūrovus į karnavališką meno istorijos ir šių dienų aktualijų junginį.

„Švilpkit, rėkit, vožkit man į dantis ir tada, ir tada?“ – aktoriaus Dovydo Stončiaus lūpomis šaukia vienas iš spektaklio personažų – avangardistas menininkas Tristanas Tzara. Ir tada? Tada tie, kurie norėtų pasinerti į fantazijų, grotesko ir burleskos sintezę, turi galimybę tai padaryti kovo 7d. 18.30 val. Vilniaus teatre „Lėlė“.