Projektu siekiama padėti emigravusiems lietuviams puoselėti gimtąją kalbą ir emigrantus pasveikinti su Vasario 16-ąja. Antradienį Vilniuje vykusiose knygų išlydėtuvėse dalyvavo projekto globėja, Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovė Lietuvoje Vida Bandis bei „DPD Lietuva“ vykdantysis direktorius Kastytis Valantinas. 

„Šiuo metu užsienyje veikia daugiau nei 160 lietuvių neformaliojo švietimo įstaigų. Jos kuriasi ir veiklą vykdo tik dėl iniciatyvių, mūsų tautos ateičiai neabejingų žmonių, kurie patys rūpinasi mokyklėlių steigimu, tinkamų patalpų, priemonių, mokyti galinčių žmonių bei, žinoma, tam būtinų lėšų paieška. Lietuvos valstybė šias mokyklėles remia tik kartais atsiųsdama metodinės medžiagos vaikų ugdymui“, – sakė V. Bandis.

Pasak jos, didesnio dėmesio ir pagalbos lietuvių užsienyje švietimui tikimasi po to, kai pradės veikti kaip tik šiuo metu Švietimo ir mokslo ministerijoje baigiamas formuoti specialus už užsienio lietuvių švietimą atsakingas skyrius. „Tuo tarpu lietuvių bendruomenių užsienyje tautinio ugdymo veikla vien mokyklėlėmis neapsiriboja: jos vykdo įvairius projektus, akcijas, organizuoja renginius – ne vienas toks vyks ir Vasario 16-osios proga. Taip pat sveikiname ir remiame įvairias privačias iniciatyvas, prisidedančias prie į užsienį gyventi išvykusių lietuvių kalbos puoselėjimo – tai Pasaulio lietuvių bendruomenės veiklos prioritetas“, – kalbėjo V. Bandis.

Iniciayvai neliko abejingos vaikams ir paaugliams skirtą literatūrą leidžiančios leidyklos. 585 knygos šiandien išsiųstos lietuviškoms mokykloms Airijoje, Belgijoje, Danijoje, Estijoje, Jungtinėje Karalystėje, Ispanijoje, Italijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Prancūzijoje, Rumunijoje, Suomijoje, Švedijoje ir Vokietijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)