Apdovanojimai pasaulio lietuviams bus įteikti keturiose kategorijose – verslo, mokslo ir technologijų, kultūros ir visuomenės bei viso gyvenimo pasiekimų srityse. Į šį renginį laukiama atvykstant daugiau nei trijų šimtų meno, verslo ir mokslo atstovų.

Apdovanojimų pristatymo metu buvo paskelbtos ir žinomų pretendentų pavardės. Į verslo kategorijos apdovanojimą jau nominuoti tokie žinomi lietuviai kaip Juozas Kazickas, Jurga Žilinskienė ar Gintaras Vaišnys. Tarp pretendentų kultūros srityje – Bogotos meras Antanas Mockus, žinomas menininkas Ray Bartkus. Už viso gyvenimo pasiekimus gali būti apdovanoti Tomas Venclova, Jeilio universiteto profesorius,kompiuterijos inžinerijos profesorius Algirdas Avižienis.

Pasak organizatorių, į apdovanojimą pretenduojantys žmonės bus įvertinti už profesinius pasiekimus, tai ką veikia pasaulyje. „Apdovanojimais jiems norima padėkoti už įkvėpimą, sėkmę profesiniame gyvenime, už indėlį į Lietuvos konkurencingumą, Lietuvos vardo garsinimą“, - sakė „Global Lithuanian Leaders“ valdybos pirmininkė Dalia Venslovaitė – Petkevičienė.

Nuominuojamus asmenis gali siūlyti tiek visuomenės atstovai, tiek organizacijos nariai. Tai galima daryti specialiame internetiniame tinklapyje. Nominantai bus renkami dviem etapais – iš pradžių pagal „Global Lithuanian Leaders“ narių balsus, o vėliau – balsuojant specialiai komisijai.

Gerins lietuvių nuomonę apie save

Apdovanojimus remiančių verslininkų nuomone, renginys – puikus būdas įkvėpti ir kitus lietuvius. „Plačiau matysime tuos žmones, kurie kažką nuveikė ne tik vietoje, bet ir išėjo į platesnius pasaulio profesinius vandenis, sugebėjo pasiekti tokius dalykus, kure yra reikšmingi pasauliui. Tai yra geras pavyzdys visoje Lietuvoje esančiam jaunimui, kuris dar svarsto ką galėtų pasiekti“, - sakė verslininkas Vladas Lašas.

Jam pritarė ir verslininkas Antanas Guoga. „Manau, kad tai suteikia lietuviams pasitikėjimo kaip globaliai tautai, kuri gali konkuruoti su bet kuo bet kurioje srityje protingai pasirinkdami nišą. – sakė jis. - Tai kaip ir šaukimas, kad aš paprastas žmogus, (nors ir turiu – DELFI) mažai galimybių, bet galiu daug pasiekti, reikia rasti tik savo kelią“, – sakė jis.

„Būtent tie žmonės, kurie pasiekė savo tikslų globaliame kontekste kuria Lietuvos įvaizdį ir teikia žmonėms Lietuvoje vilties, kad viską galima pasiekti, tik reikia atsiverti“, - kalbėjo ir menininkas Ray Bartkus.