Kodėl pasirinkta ši šalis? Aišku, tam didelės įtakos turėjo geras spektaklio priėmimas praeitų metų gastrolių metu Švedijoje. Spektaklio kūrėjai džiaugėsi, kad spektaklis paliko stiprų įspūdį ne tik lietuviams, bet ir švedams.

Lietuvos garbės konsulė Gioteburge Birgitta Jacobsson Ekblom prisipažino, kad vos neverkė per monologą apie Lietuvos istoriją, prisiminusi visą tą 1989-1990 metų istorinį laikmetį, Lietuvos kovą dėl nepriklausomybės, kaip švedai sekė Lietuvoje vykstančius įvykius ir kiekvieną pirmadienį eidavo į mitingus palaikyti Lietuvos.

Švedų režisieriai žavėjosi tuo, „kokia jėga sklinda nuo scenos, kiek joje kraujo ir prakaito“. Teatro kritikė Vibeke Carlander, rekomendavusi spektaklį rodyti kuo platesnei tarptautinei auditorijai, pastebėjo, kad spektaklio tema labai paveiki ir universali – „kelia mintis apie visas tautas, kurios šiuo metu kovoja dėl savo tapatybės
ar jos ieško“.

Cezario Graužinio teatro gastroles Danijoje organizuoja Danijos lietuvių bendrija. Spektaklis bus rodomas spalio 13 d. Spektaklis bus rodomas su angliškais subtitrais.

Daugiau informacijos apie gastroles Danijoje galite rasti Danijos lietuvių bendrijos puslapyje www.lietuva.dk.