Londone muzikantas gerbėjus pakvies į vienos žymiausių pasaulyje koncertų arenos O2 „IndigO2“ salę. Lidse nusimato ne mažiau ypatingas ir bene įdomiausias „Elektroninio dievo“ gastrolių pasirodymas, kuris vyks vienoje miesto bažnyčių.

Atlikėjas patikina, jog nepaisant to, kad „apeigos“ bus trankios, patalpose išliks didinga bažnytinė atmosfera. Publika turės galimybę ne tik išgirsti senų ir naujų atlikėjo kūrinių, bet ir sudalyvauti vaizdo klipo filmavime.

„Koks jis bus – neturiu žalio supratimo. Manau, kad improvizuosime vietoje. O jei ir nesigaus, tai bent jau smagiai praleisime laiką. Mano gyvenime geriausi dalykai atsitinka spontaniška“, – šypsosi A. Mamontovas. Todėl atlikėjas atėjusiems siūlo nepatingėti originaliai pasipuošti – kiekvienam savaip interpretuoti elektroninio dievo sąvoką.

Albumo ir gastrolių pavadinimas atsirado toli gražu ne atsitiktinai. Idėja gimė dar 2008-aisiais metais, atlikėjui atostogaujant Rodo saloje, kur ant pajūrio smėlio jam teko dėlioti įvairius pagoniškus ženklus – taip ir atsirado poreikis iš arčiau pažvelgti į pagoniškas temas.

Pasak atlikėjo, dabartinis dievas gyvena kompiuterio monitoriuje: „Elektroninis Dievas simbolizuoja tai, kad žmogus susikuria dievo atvaizdą pagal aplinką ir gyvenimo būdą. Šiais laikais didelė mūsų gyvenimo dalis vyksta internetinėje erdvėje, vadinasi, ir Dievas turėtų dabar gyventi joje. Kai žmonės gyveno miškuose, jie buvo susikūrę miško dievus. Žmonės, kurie gyvena prie jūros, turi vandenyno, jūros dievus. Dykumoje yra dykumos dievų. Mes gyvename elektroninėje erdvėje. Kadangi žmogus linkęs susikurti dievą pagal save ir savo aplinką, tai Dievas dabar turėtų būti elektroninis. „Facebook“ tikriausiai yra didžiausia valstybė pasaulyje pagal gyventojų skaičių“, – teigia Andrius Mamontovas.

A. Mamontovo 2012-ųjų koncertinis turas Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje:

Rugsėjo 30 d. – Londonas, The indigO2 at O2, Peninsula Square, Londonas SE10 0DX

Spalio 02 d. – Lidsas, Left Bank Leeds (buvusi Šv. Margaritos Antiochietės, angl. St Margaret of Antioch, bažnyčia), Cardigan Rd, Lydsas LS6 1LJ

Spalio 03 d. – Birmingamas, HMV Institute, 78 Digbeth High Street, Digbeth, Birmingham B5 6DY

Spalio 04 d. – Niūris (Newry), Šiaurės Airija, Town Hall, Bank Parade, Newry BT35 6HR 

Spalio 06 d. - Korkas, Airija, Crane Lane Theatre, Phoenix st., Cork

Spalio 07 d. - Dublinas, Airija, Button Factory, Curved st., Temple Bar, Dublin 2