Renginio dalyviai taip suskubo vaišintis pievoje išrikiuotais arbūzais, kad organizatoriams teko jų vaišes pristabdyti – norima, kad iš arbūzų sukomponuota piramidė kuo ilgiau džiugintų atvykstančiųjų akis.

„Mes sugalvojome padaryti simbolinę arbūzų piramidę. Aplink ją yra labirintas, kurį simboliškai apeini ir patekęs į vidurį gali paragauti arbūzų. Viena vertus, arbūzas galėtų simbolizuoti žemę, dėl apvalios formos gali priminti gaublį, kita vertus - vasara, atgaiva prie vandens telkinio“, - DELFI idėją paaiškino organizatorių atstovė Ieva Davydenko.

Arbūzus jaunimo susitikimo organizatoriams dovanojo rėmėjas. Iš viso į Visuomenės harmonizavimo parką, kuriame vyksta renginys, atgabentos devynios tonos arbūzų - apie 1500 vaisių.

Renginyje turėtų dalyvauti per 3000 žmonių. Užsienio lietuviai į festivalį atvyko iš daugiau nei 30 šalių. Penktadienį festivalyje apsilankė prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Andrius Kubilius.

Liepos 12-15 dienomis vykstantį pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą organizuoja Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga (PLJS). Kaip skelbia organizatoriai, tai unikalus precedento Baltijos šalyse neturintis forumas, kurio metu Seimas, Vyriausybė, Lietuvos verslo, kultūros ir mokslo elitas kartu su lietuviais iš visų Lietuvos regionų bei užsienio aptars strateginius mūsų valstybės ir tautos reikalus, ieškos sprendimų bei jų įgyvendinimo būdų taip spartindami pažangios ir modernios valstybės kūrimą.