Anot „London Evening Standard“ publikacijos, Skotland Jardas praneša apie daugėjančius asocialaus elgesio atvejus, kuriuos įvykdo klajojantys romai, į Londoną plūstantys iš Rumunijos, Lietuvos ir Bulgarijos. Britanijos sostinėje jie kaulija išmaldos bei vykdo nusikaltimus.

Pranešama, kad šiuo metu policija vienija jėgas su sienos kontrolės tarnyba bei Rumunijos policijos pareigūnais ir tikisi bendromis pastangomis sumažinti elgetų skaičių Londone – ypač Oksfordo, Marmuro arkos (Marble Arch) ir Edgware kelio gatvėse, kurias yra pamėgę romai. Beje, jų gretose yra daug vaikų ir nėščių moterų.

Operacijos, pavadinimu „Chefornak“, metu buvo suimta daugiau nei 30 asmenų, panašus skaičius žmonių buvo išsiųsta namo autobusu, o apie 40 žmonių asmenų perduota socialinio aprūpinimo tarnyboms.

Seržantė Diana Hurd, vadovaujanti operacijai, pasakojo: „Aš nemanau, kad jie atvyksta čia manydami, kad šaligatviai yra išgrįsti auksu, tačiau jie atvažiuoja tikėdamiesi, kad čia šiek tiek geriau“.

Pareigūnai teigia, kad kai kurie elgetos savo taikiniais pasirinko musulmonų savininkų valdomas parduotuves, o kiti naudoja savo vaikus, kad sukeltų praeivių pasigailėjimą.

Taip pat būta pranešimų, jog čigonai vagia telefonus ir pinigines nuo restoranų stalų arba apsimeta užsimaskavusiais policininkais, kad apgautų turistus.