Pirmąjį vakarą pagarba buvo atiduota poetui Maironiui. Buvo deklamuojama jo kūryba - kai kurie eilėraščiai ir su švelniu vokišku akcentu, nes poeto kūrinius skaitė ir čia gimusios bei užaugusios lietuvių atžalos, skelbia organizatoriai.

Kiek svarbi Maironio poezija lietuvių išeivijai, pasakojo Hamburgo lietuvių mokyklėlės vadovė Salomėja Böttcher. Kartu su iš Lietuvos atvykusiais muzikantais visi susirinkę žiūrovai dainavo garsiąsias lietuvių dainiaus eiles, virtusias dainomis: „Trakų pilis“, „Oi, neverk motušėle“.

Vakarą tęsė Gedimino Storpirščio parengtas koncertas. „Buvo labai jauku“, kalbėjosi tarpusavyje žiūrovai, ilgai nuo scenos nepaleidę bardo.

Saulėtą sekmadienio popietę i kocertą rinkosi vaikai su tėveliais. Prisistatę dėdėmis, G. Storpirštis su muzikine palyda žaismingai ir smagiai su vaikais traukė dainas apie begemotą, traukinį, varles, katinus. „Kai jie šypsos, šviečia saulė...“, taip buvo apdainuoti angelai. Tą dieną jie tikrai šypsojosi – koncerte visus šildė pavasarinė saulė.

Renginį dalinai parėmė Užsienio reikalų ministerijos Užsienio lietuvių departamentas.