Susitikimų metu Lietuvos piliečiams bus suteikta informacija apie konsulines paslaugas, teikiamas ambasadoje, atsakoma į klausimus dėl asmens grįžimo pažymėjimo, konsulinių pažymų, prašymų dėl Lietuvos paso keitimo ar išdavimo, Lietuvos pilietybės, gyvenamosios vietos deklaracijos, notarinių veiksmų atlikimo, Airijoje gimusių vaikų ar sudarytų santuokų bei ištuokų įtraukimo į apskaitą Lietuvoje.

Piliečiams pageidaujant, bus konsultuojama ir kitais konsuliniais klausimais, taip pat bus domimasi Airijos lietuvių aktualijomis ir problemomis.

Pirmasis susitikimas vyks kovo 3 dieną Monagano lietuvių bendruomenės ir lituanistinės mokyklos penkerių metų sukakties šventėje viešbutyje „Four Seasons“ (adresas: The Four Seasons Hotel & Leisure Club, Coolshannagh, Monaghan, Co. Monaghan). Čia į tautiečių klausimus nuo 18 iki 20 val. atsakys Lietuvos ambasados Airijoje konsulinis pareigūnas.

Kovo 10 d. Dublino konferencijų centre RDS (RDS Concert Hall, Merrion Road, Ballsbridge, Dublin 4) rengiamos Kaziuko mugės metu prie ambasados informacinio stendo konsuliniai pareigūnai nuo 13 iki 15 val. atsakys į Airijoje gyvenantiems lietuviams aktualius konsulinius klausimus, taip pat teiks informaciją Šengeno vizų į Lietuvą išdavimo klausimais.

Kovo 22 dieną 18.30 val. Lietuvos ambasadoje Airijoje (47 Ailesbury Road, Ballsbridge, Dublin 4) rengiamas informacinis susitikimas su Airijos lietuviais, kurio metu bus pristatoma ambasados konsulinė veikla ir atsakoma į piliečių klausimus.

Renginyje taip pat dalyvaus ir savo patirtimi dalinsis įvairiose Airijos institucijose, veikiančiose socialinėje, darbo ir mokesčių teisės srityse, dirbantys lietuviai. Šie specialistai atsakys į susitikimo dalyviams rūpimus klausimus. Renginys yra atviras ir nemokamas.