„Gilios istorinės tradicijos, pagarba mūsų valstybingumo kūrėjams, tikėjimas tautos stipria valia leido mums išgyventi labai sunkius laikus – okupacijas, emigraciją, karus ir netgi nesenas finansines krizes. Lietuva viena iš nedaugelio Europos Sąjungos šalių jau 2011 m. fiksavo spartų ekonomikos atsigavimą, eksporto augimą ir naujų investuotojų atėjimą į Lietuvą. Tokių pasaulinių kompanijų kaip „Moog“, „Barclay‘s Bank“, „Western Union“ atėjimas į Lietuvą ir netgi sparti jų veiklos plėtra mūsų krašte rodo, kad Lietuva sukūrė patrauklią investicinę aplinką, o pasaulinės kompanijos randa pakankamai profesionalių ir išsilavinusių žmonių“, – sveikindamas JAV Sietlo miesto lietuvių bendruomenę iškilmingo Vasario 16-osios minėjimo metu sakė R. Žylius.

„Prisimindamas mūsų valstybingumo pamatus, kviečiu JAV lietuvius ir, žinoma, tuos, kurie savo profesinius sugebėjimus ir pasiekimus realizuoja žinomose JAV kompanijose, toliau garsinti ir reklamuoti Lietuvą. Kiekvieno iš jūsų aktyvios pastangos, pokalbiai ir prezentacijos tikrai padidins Lietuvos tarptautinį žinomumą, sudomins naujų galimybių ieškančius verslininkus ir investuotojus“, – kalbėdamasis su Sietle ir San Franciske įsikūrusiose žinomose JAV kompanijose dirbančiais lietuviais sakė ūkio ministras.

Sietle yra įsikūrusios tokių pasaulinių kompanijų kaip „Amazon.com“, „Microsoft“, „Boeing“, „Starbucks“ būstinės, miesto vadovų iniciatyva kuriami specializuoti pramoniniai medicinos, IT, energetikos, biomedicinos ir kt. klasteriai, savo veiklą plečia garsūs Vašingtono ir Sietlo universitetai.

Ūkio ministras taip pat susitiko su JAV Vašingtono valstijos Ekonominio vystymosi komisijos (www.wedc.wa.gov) vykdomuoju direktoriumi Egilsu Milbergsu. Komisija vienija Sietle veikiančius universitetus, tyrimų institutus, laboratorijas, IT sektoriaus įmones, verslo plėtrą skatinančias vietos institucijas, politikus ir naujai besikuriančias aukštą pridėtinę vertę medicinoje, IT, inžinerijoje, energetikoje kuriančias įmones.

„Lietuvai būtų svarbi JAV Vašingtono valstijos patirtis kuriant ilgalaikę palankesnę investicinę ir verslo aplinką naujai besikuriantiems verslams. Mokslo institucijų, verslo ir politikos atstovų betarpiškas dialogas Sietle yra puikus pavyzdys ir mums, siekiantiems dar labiau paskatinti žmonių verslumą Lietuvoje. Mes sieksime, kad mūsų ekspertai detaliau susipažintų su JAV Vašingtono valstijos Ekonominio vystymosi komisijos veikla“, – sakė R. Žylius