Festivalyje, kuris šiemet vadinasi „SPAF (Seoul Performing Arts Festival) skelia žiežirbas“, dalyvauja kūrėjai iš aštuonių šalių: Lietuvos, Rusijos, Bulgarijos, Prancūzijos, Belgijos, Šveicarijos ir Lenkijos.

OKT Korėjoje gastroliuoja trečią kartą - čia jau buvo parodyti spektakliai „Ugnies veidas“ bei „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, o Azijoje – ketvirtą kartą. 2007 metais Japonijoje buvo parodytas „Vasarvidžio nakties sapnas“, tais pačiais metais Singapūre - „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“. Šį spektaklį 2008 metais pamatė ir kinai.

Spektaklį „Dėdė Vania“ 2009 metais pastatė prancūzų režisierius Ericas Lacascade’as. „A.Čechovą matau savaip, mėginu dirbti su tekstu, ieškodamas atgarsio dabartyje. Kaskart dirbdamas su A.Čechovu tą dariau, nes mane sujaudindavo jo istorijos, situacijos. Mačiau jose bendrumų su savo asmeniniu gyvenimu ar apie mane besisukančių žmonių gyvenimais. Būtent dėl to atgarsio statau A.Čechovą ir tą darau savo stiliumi. Šis spektaklis ypatingas, nes tai „Miškinio“ ir „Dėdės Vanios“ junginys - variacijos „Dėdės Vanios“ tema“, - apie spektaklį pasakojo režisierius.

„Dėdę Vanią“ lapkričio pabaigoje išvys ir prancūzų publika Normandijos festivalyje bei Rusijos teatro gerbėjai Maskvos NET festivalyje. O grįžę iš gastrolių Korėjoje ir Vilniuje lapkričio 7-9 dienomis parodę spektaklį „Dugne“, lapkričio 11 d. „Shopping and Fucking“ ir lapkričio 12 d. „Hamletą“, aktoriai vyks į „Boreales“ festivalį Prancūzijos Kano mieste.

Gruodžio mėnesį OKT paskirs Lietuvos žiūrovui – režisierius Artūras Areima pristatys „Prakeiktųjų“ premjerą, bus parodyti spektakliai „Dugne“, „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, „Hamletas“ bei „Vasarvidžio nakties sapnas“.

OKT teatro spektaklis "Dėdė Vania"
OKT teatro spektaklis "Dėdė Vania"