Prezidentas apgailestavo, kad nuo priklausomybės atkūrimo buvo surengti tik trys pasaulio lietuvių ekonomikos forumai, o tarp 2-ojo ir 3-ojo praėjo net 17 metų.

"Dabar jau būtų sunku įvertinti, ką praradome nebendraudami, kiek gyvenimiškos patirties neperdavėme vieni kitiems. Tačiau tikiu, jog tai tik sutapimas, kad trečiasis pasaulio lietuvių ekonomikos forumas vyksta tokiu sunkiu Lietuvai metu, nes pasaulio lietuvių įgytos žinios ir patirtis visada yra labai svarbu Lietuvai ir jų negali įveikti jokie ekonominiai ciklai", - teigė prezidentas.

Renginyje dalyvauja nemažas būrys verslo ekspertų bei lyderių: "Spencer House Capital Management LLP" partneris Darius Daubaras, kompanijos "Chevron" atstovas Egis Rimkus, JAV kompanijos "State Street Global Advisors" viceprezidentas Almintas Povilaitis, JAV banko "Eagle Bank" viceprezidentas Rokas Berezniovas ir kiti verslo atstovai užimantys aukštas pareigas užsienio kompanijose.

Trečiąjį kartą rengiamame forume diskutuojama apie galimus sprendimus finansų krizės metu, galimybes didinti eksportą, žinių ekonomikos plėtrą.

Liepos 2-3 dienomis vykstančiame forume dalyvauja apie devyniasdešimt lietuvių kilmės įmonių savininkų ir vadovų, bankų viceprezidentų, finansų ir ekonomikos ekspertų iš daugiau nei dvidešimties pasaulio šalių.