Kaip pranešė Lietuvos ambasada Didžiojoje Britanijoje, jau tradiciniu tampantis lietuvių studentų susitikimas vyks kovo 8 d. Jį Nepriklausomybės atkūrimo dienos progra organizuoja ambasada ir Jungtinės Karalystės Lietuvių Jaunimo Sąjunga (JKLJS). Susitikimas vyks naujose diplomatinės atstovybės patalpose adresu 2 Bessborough Gardens.

Bendrovės „Eurofarmacijos vaistinės“ vadovas Ignas Staškevičius, advokatų kontoros „Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai LAWIN“ vadovaujantis partneris Rolandas Valiūnas, Londono Sičio lietuvių klubo prezidentas, investicinio banko „Credit Suisse“ kapitalo rinkų grupės viceprezidentas Darius Daubaras ir investicijų valdymo bendrovės „GLG Partners“ investicijų portfelio valdytojas Žilvinas Mečelis su studentais ketina aptarti karjeros Jungtinėje Karalystėje ir Lietuvoje galimybes.

Renginio programoje taip pat numatyta diskusija „Kaip galime kurti ateities Lietuvą?“. Mintimis joje dalinsis politikos apžvalgininkas ir žurnalistas Virginijus Savukynas, Oksfordo universiteto tarptautinių santykių doktorantė Agnė Baranauskaitė, prezidento visuomeninis konsultantas išeivijos klausimais, Lietuvių, gyvenusių Amerikoje, visuomeninės organizacijos pirmininkas, projekto „Kryptis – namo” stipendiatas, biochemikas dr. Daumantas Matulis.

Studentams taip pat bus pristatyta „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ Ambasadorių programa, konkursas „Padovanok Lietuvai viziją“. Žadama, kad renginyje dalyvaus žymūs svečiai iš Lietuvos ir renginio partnerio Londono Sičio lietuvių klubo (Lithuanian City of London Club) atstovai.

Anot ambasadoriaus Vygaudo Ušacko, šis susitikimas svarbus ne tik akademiniam jaunimui, bet ir Lietuvos valstybei.

„Gyvename atvirame, globaliame pasaulyje, - pranešime cituojamas diplomatas. – Turime galimybę laisvai keliauti, studijuoti. Dėl šviesiausių protų konkuruoja kiekviena atsakingai į savo ateitį žiūrinti šalis. Esu įsitikinęs, jog studentų susitikimas ambasadoje su verslo ir pilietinės visuomenės atstovais iš Lietuvos paskatins studentiją realiai svarstyti čia įgytų žinių ir patirties pritaikymą savo Tėvynėje. Laisvo mąstymo, drąsios vizijos jaunų žmonių šiuo metu labai reikia Lietuvai“.

Renginyje norintys dalyvauti studentai kviečiami registruotis el. paštu: studentai@jkljs.org, nurodant vardą, el. pašto adresą, universiteto pavadinimą, studijuojamo dalyko pavadinimą ir planuojamą baigimo datą.

Studentų susitikimas tradiciškai sutaps su krepšinio turnyru „Ambasadoriaus taurė”, kuris vyks kovo 8-9 d.