Kliniką išgelbėtų 3 900 Eur parama

„Niekada negalvojome, kad reikės tai pasakyti, tačiau šiuo metu atsidūrėme itin sudėtingoje finansinėje situacijoje, iš kurios be visuomenės pagalbos neišlipsime ir teks užsidaryti. Turime 3 900 Eur skolos už mūsų klinikėlės Kėdainiuose nuomą, komunalines išlaidas ir nuomos mokestį už ateinančius mėnesius iki metų pabaigos“, – sako klinikos koordinatorė Greta Linkė.

„Pifo“ veterinarijos klinikos komanda dėkinga patalpas nuomojančiai įmonei, kuri nuolat kantriai laukia sumokėjimų, bei veterinarijos gydytojams, kurie klinikoje dirba nepaisydami skolų.

„Mes kasdien dirbdami turime pasirinkti – ar padengti dalį skolos, ar išgelbėti gyvūno gyvybę. Vedami savo klinikos misijos padėti silpnesniems, mes nuolat pasirenkame gyvūną, todėl mūsų skolos ir tęsiasi. Skolingi esame priglaudusiai įmonei ir nuoširdiems veterinarijos gydytojams, atvykstantiems į kliniką. Jie vis dar mums padeda, nepaisydami nuolatinių skolų jiems. Visiems jiems esame be galo dėkingi“, – pasakoja G. Linkė.

Nemokamai gydo likimo nuskriaustus gyvūnus

„Šios klinikos išlikimas gyvūnams yra gyvybiškai svarbus. Joje kasmet pagalbos sulaukia šimtai benamių gyvūnų ir kėdainiškių, negalinčių išsimokėti brangių veterinarinių paslaugų, augintiniai, laukiniai paukščiai ir gyvūnai. Šią savaitę turime surinkti ir padengti susidariusią skolą, kad netektų uždaryti klinikos durų ir išsikraustyti į niekur“, – teigia „Pifo“ klinikos koordinatorė.

Septintus metus veikianti „Pifo“ klinika negauna jokių veiklos pajamų, nes yra skirta teikti veterinarines paslaugas benamiams gyvūnams arba Kėdainių rajono savivaldybės gyventojų augintiniams, kuriems neišgalima padengti brangių būtinų veterinarinių paslaugų. Taip pat klinika kastruoja savivaldybės benames kates, kad benamių gyvūnų skaičius nedidėtų. Tūkstančiai gyvūnų šioje klinikoje jau sulaukė kastracijos, kitų skubių operacijų, apžiūros, vakcinacijos procedūrų, keli tūkstančiai nemokamai arba už kelis eurus suženklintų augintinių.

„Kasmet kastruojame šimtus keturkojų, juos ženkliname, kad savivaldybėje benamių gyvūnų skaičius neaugtų, o mažėtų. Galime tik pasidžiaugti, kad neabejingos visuomenės finansinės paramos dėka iki šiol galėjome aktyviai tęsti savo veiklą ir praėjusiais metais turėjome tik vieną skambutį dėl šuniukų jauniklių vados priėmimo. Tai mums yra didelis pasiekimas, dėl to viliamės, kad sumokėję skolas galėsime išlaikyti klinikos veiklą ir tęsti darbus savivaldybėje“, – viliasi G. Linkė.