Nesitikėjo, kad šuo bus toks aktyvus, tačiau tai išėjo į gera

Korgio Kobio šeimininkė Paulina Raziūnaitė skaičiuoja, kad jos augintinis moka apie 80 įvairių triukų ir komandų. Neįtikėtina, tačiau tokią gausybę šuns talentų pavyko atskleisti vos per vienerius metus. Kaip tik prieš tiek laiko, dar būdamas dviejų su puse mėnesio, mažylis atsirado Paulinos namuose iš korgių veislyno „Elfų legenda“.

„Anksčiau buvau sėslesnė, namuose buvo daugiau tvarkos ir ramybės. Žinojome, kad šuo bus aktyvus, protingas, reikalaus daug dėmesio, bet kad jis bus toks aktyvus – nesitikėjome. Man reikėjo persilaužti. Nuo mažens jis buvo pats aktyviausias iš vados: matėme, kad kiti šuniukai pavalgę ilsisi, o jis žaidžia, broliui į galvą kanda, loja. Man reikėjo priprasti prie to, kad aš atiduodu visą savo energiją, o jis dar visai nepavargo“, – pirmuosius mėnesius su korgiu Kobiu prisimena P. Raziūnaitė.

Ilgainiui šeimininkai priprato prie neišsenkančios korgio energijos, o šis – ūgtelėjo ir prisitaikė prie šeimininkų rutinos. P. Raziūnaitė džiaugiasi, kad energingas augintinis padėjo tapti aktyvesnei, todėl šiandien sunkiai įsivaizduoja gyvenimą su ramesniu šunimi.

„Neturiu kada sėdėti su savo mintimis, kad gal čia tas blogai, gal anas. Ne. Ateina šuo, visada geros nuotaikos, visą laiką nori žaisti, kažkur eiti, būti kartu. Tai atneša daug pozityvo į gyvenimą“, – šypsosi P. Raziūnaitė.

Greitai išmokęs įprastus triukus, Kobis išdrįso užlipti ir ant riedlentės

Ieškodama augintinio, P. Raziūnaitė neturėjo tokios minties, kad galimai augins keturkoję žvaigždę. Tačiau Kobio šeimininkei tiesiog neliko kitos išeities, kai ji pastebėjo, kad augintinis nepaprastai imlus dresūrai ir greitai mokosi – šuns talentus išvydę internautai tuoj pat jį įsimylėjo.

„Žvaigždės gyvenimo jam tikrai neplanavome. Tiesiog jis labai aktyvus ir jam neužtekdavo vien tik fizinės iškrovos – jam reikėdavo išsikrauti ir protiškai. Tai mes labai anksti pradėjome jį dresuoti įvairių paprastų komandų: duoti ranką, atsisėsti, eiti šalia. Jam labai greitai viskas pavykdavo. Pastebėjome, kad dresuojant jis pasikeičia. Jis turi daug energijos ir nežino, kur ją padėti, tačiau dresuojant visas pasikeičia, akys kitokios, jis susikaupęs, pasitempęs“, – sako P. Raziūnaitė.
Paulina Raziūnaitė, Kobis ir Brigita Ragickaitė

Pastebėjusi, kad Kobiui dresūra labai patinka, šeimininkė nutarė, kad reikia jam sugalvoti kažką naujo, įdomesnio. Taip P. Raziūnaitė sumanė pabandyti šį tą neįprasto – galbūt Kobiui pavyks važiuoti ant riedlentės?

„Aš pati važiuoti riedlente nemoku, riedlentė yra jo. Nei aš, nei mano draugas nesame riedlentininkai. Tai iš pradžių pasiskolinome riedlentę iš vieno draugo, kad nereikėtų pirkti iškart. Man buvo sunku patikėti, kad jis išmoks važiuoti riedlente, nes tai tikrai sudėtinga. Tai visame šitame procese jam nebuvo absoliučiai jokios baimės, jam tik lėkti, bėgti, važiuoti. Išmoko jis ta riedlente važiuoti per kokius, sakyčiau, du mėnesius“, – skaičiuoja P. Raziūnaitė.

Išbandė daugybę sporto šakų ir tapybą: sustoti neketina

Čia Kobio talentai tikrai nesibaigia. Šunelis moka žaisti krepšinį, futbolą, boulingą, o prieš eidamas miegoti visuomet tvarkingai susirenka savo žaisliukus į jų dėžę. O vienas iš smagiausių atradimų P. Raziūnaitei yra tai, jog korgis gali tapyti paveikslus, kuriems pats pasirenka spalvas.

„Jis tapo paveikslus ir tai yra labai smagus dalykas, nes niekada nežinai, kas gausis. Visas procesas vyksta taip: jis gauna teptuką, paima jį į burną, tuomet aš jam padedu paletę ir dažus su skirtingomis spalvomis. Jis pamirko teptuką į dažą ir taip piešia“, – pasakoja Kobio šeimininkė.

P. Raziūnaitė sako, kad naujų idėjų augintiniui ieško ir toliau, kad jis nenustotų tobulėti. Šiuo metu ji svarsto supažindinti augintinį su dar viena sporto šaka: galbūt Kobiui pavyktų mušinėti kamuoliuką teniso rakete?

„Tiesiog sėdi ir pagalvoji: o, sienos tuščios, kaip būtų smagu, jeigu jis nutapytų paveikslą. Ir bandai – pavyks, nepavyks. Bet kokiu atveju, procesas bus linksmas“, – tiki P. Raziūnaitė.

Nieko keisto, kad talentingas šuo lyg magnetas traukia aplinkinių dėmesį. Šeimininkė prisipažįsta, kad keturkojė žvaigždė jau atpažįstama Kauno gatvėse, sulaukia daug šypsenų ir pagyrimų.

„Žinokit, būna, ir tai labai smagu. Bet tuo pačiu ir keista. Atrodo, aš esu tiesiog žmogus su šuniuku. Taip, tas šuniukas moka triukų, taip, mes dalinamės instagrame savo gyvenimu, bet aš nesijaučiu, kad mes esame kažkuo labai kitokie negu kiti žmonės, kurie taip pat turi šuniuką, jį dresuoja. Iš kitos pusės, tai labai smagu – būna, pabendrauja, pasako, kad labai pozityvus Kobio instagramas, kad smagu jį stebėti. Pagiria, o jis irgi dėmesį mėgsta, kaip ir visus žmones“, – džiaugiasi P. Raziūnaitė.