Lietuvoje jau tapo įprasta po Kalėdų eglute padėti ir dovaną augintiniui, – pranešime žiniasklaidai tvirtina „Pet24“ gyvūnų prekių tinklo atstovė Monika Gaigalaitė.

Anot jos, didelė dalis klientų rūpinasi augintiniais, kaip ir kitais šeimos nariais. „Šeimininkams svarbu, kad Kalėdų rytą jų augintinis kartu su jais išpakuotų savo dovaną, smagu matyti jį besidžiaugiantį kartu su visa šeima“, – pastebi M. Gaigalaitė.

Dažniausiai augintiniams šeimininkai dovanoja konservus, įvairius skanėstus, kurie nėra įprasto maisto raciono dalis, dovanoms dažnai ieškoma išskirtinių skonių ar formų skanėstų.

Išrankiosios katės

Kates auginantys šeimininkai žino, kad katės yra uždaresnio būdo gyvūnai, ypač lyginant su šunimis, tad katę nustebinti sudėtingiau. Pasak „Pet24“ tinklo atstovės, katė apsidžiaugs gavusi gardžių konservų ar skanėstų. „Jei norite nustebinti savo katę skanumynu, rinkitės plėšytos mėsos konservus, o vieni mėgiamiausių – įvairių skonių kremo konsistencijos skanėstai“, – sako M. Gaigalaitė.

Tiesa, kates gali sužavėti ne vien gardėsiai, bet ir žaislai. Specialistė rekomenduoja rinktis įvairias lazdeles, pavyzdžiui, su plunksnomis, prisukamas pelytes, kurios katei bus ne tik materiali dovana, bet ir labai svarbus laikas kartu su šeimininku.

Vis dėlto, labiausiai daugelio kačių mėgstama dovana yra lazeriukas. Šiandien gyvūnų prekių parduotuvėse galima rasti ir išmanių lazeriukų, kurie yra automatiniai, tad, kaip sako „Pet24“ atstovė, šeimininkai gali tuo metu užsiimti savo veikla, o katė bus be galo laiminga galėdama gaudyti lazerio švieselę.

Šunį pradžiuginti lengviau

Naujausios technologijos neaplenkė ir gyvūnų pasaulio, Kalėdų Senelio dovanų sąrašo viršuje dažnai atsiduria ir interaktyvūs, išmanieji žaislai augintiniams. Pasak „Pet24“ atstovės, interaktyvūs žaislai, kuriuose galima paslėpti skanėstus, lavina augintinius, nes šiems tenka sugalvoti, kaip juos išimti. Tokių interaktyvių žaislų pasiūla plati, nuo graužimui skirtų žaislų, kurie užsipildo skanėstais ar konservais, iki įvairių loginių žaidimų lentų.

Šunims daug džiaugsmo suteiks jau vien tai, kad po eglute bus dovana jiems ir jie galės ją išvynioti“, – sako specialistė, paragindama skirti dėmesio ir pakuotei. Jiems skirtų dovanų pasirinkimas platus – galima rinktis žaislus ar skanėstus kiekvieno skoniui – įvairios džiovintos mėsos, smulkūs, stambūs skanėstai, kramtalai, konservai ir kita.

Rečiau augintinio dovanų sąraše galima pastebėti dovanas, kurios pagerintų augintinio gyvenimo kokybę – guoliai, dubenėliai, vedžiojimo priemonės, apranga. „Tokios dovanos pačiam gyvūnui tuo metu didelės emocijos nesuteikia. Dėl šios priežasties, net ir tie klientai, kurie renkasi tokias dovanas, prie jų visada prideda mažą smulkmenėlę – skanėstą ar žaislą, kad augintiniui suteiktų dar daugiau laimės“, – savo pastebėjimais dalijasi M. Gaigalaitė.

Net jeigu ir augintiniams Kalėdos nieko nereiškia, jie visada įvertina šeimininkų rodomą dėmesį ir rūpestį, moka priimti jų rodomą meilę. „Mes manome, kad augintinio nereikėtų pamiršti ir po kalėdine eglute padėta net maža smulkmena jam suteiks itin daug džiaugsmo. O jei leisite jam pačiam tą dovaną ir išvynioti, tai taps itin smagiu ir netgi naudingu žaidimu“, – sako „Pet24“ atstovė.