Daugiau apie prizą:

Pusės metų kraiko atsargas dovanojanti „Superkatė“ kviečia išbandyti naują kraiko rūšį, vadinamą tofu. Tofu kraikas pagamintas iš žirnių arba sojos pupelių ląstelienos. Kaip ir kitus ekologiškus, augalinio pagrindo kraikus, šį galima šalinti tiesiai į tualetą.

Tofu kraikas pajėgus per kelias sekundes sugerti keturgubai didesnį skysčio tūrį, nei jo paties. Kuo greičiau sugeriamas skystis, tuo greičiau dingsta ir blogas kvapas, šis kraikas nesušoka ir neprilimpa prie tualeto dugno. Dėl didelio sugeriamumo koeficiento, to pačio kraiko kiekio užtenka ilgesniam naudojimui.

„Renkantis kraiką, dar viena svarbi savybė yra jo išsinešiojimas. Iš klientų dažnai girdime, kad bentonitinių, ekologiškų medžio drožlių ir daugumos kitų kraikų granulės yra linkę prikibti prie katės pėdučių ir išsinešioti po patalpas. Tofu kraiko granulės yra lygaus paviršiaus, ir pakankamo svorio, tad absoliuti dauguma jų lieka joms skirtoje vietoje“, – sako „Superkatė“ atstovai.
Tofu kraikas

Be to, ekologiškas kraikas tausoja planetą ir turi mažesnį poveikį aplinkai. Ekologiškas kraikas ypatingas tuo, kad, patekęs į aplinką, pakankamai greitai suyra. Pašalinus tokį kraiką iš katės tualeto, jis neformuoja naujų savartyno kalnų, o kompostuojasi ir tampa trąša naujiems augalams.

Iš žirnių arba sojos ląstelienos gaminamas tofu kraikas yra saugesnis pasirinkimas katei, nes yra visiškai nedulkantis, todėl nedirgins nei katės, nei jos šeimininko kvėpavimo takų. Todėl jis tinkamas ir katėms, kurios netoleruoja bentoninintių ar silikagelio kraikų, ar serga kvėpavimo takų ligomis.

Rinkoje galima rasti įvairių kvapų bei bekvapių tofu kraiko rūšių, tai pat kaip ir skirtingų granulių dydžių. Kvapai dažnu atveju suteikia aplinkai papildomos gaivos, o taip pat užmaskuoja nežymius nepageidaujamus tualeto kvapo likučius.

Kaip dalyvauti?

„Letena“ feisbuko paskyroje kviečiame pasidalinti konkurso įrašu su draugais, pamėgti „Letena“ puslapį ir komentaruose parašyti, kuo vardu jūsų augintinis. Tai padaryti galite ČIA.

Burtų keliu išrinksime nugalėtoją, kurį paskelbsime rugpjūčio 17 dieną.