Štai Jeffrey‘is Nieboeris į sporto šventę su savo pusaštuntų metų labradoru Charlie atvyko iš San Diego. Jo augintinis banglenčių sportu užsiima nuo dvejų metų. Didžiausių šunų kategorijoje Charlie liko antras.

„Charlie nuostabus... Negaliu niekaip paaiškinti jo meilės banglentei, bet jam tai labai patinka. Būna toks laimingas. Ir tai neturi būtinai būti varžybos. Mes šiaip mėgstame eiti į paplūdimį, ten smagiai leisti laiką. Jis pasiima savo banglentę, nusitempia į vandenį, loja ant bangų. Visada sulaukia aplinkinių dėmesio, vien geros emocijos. Visi puikiai leidžia laiką, dalijasi gera nuotaika. Tai labai smagu“, – sako Charlie’o šeimininkas J. Nieboeris.

Jamesas Wallas į čempionatą atvažiavo su savo dešimties metų kalyte Faith. Keturkojė didžiausių šunų kategorijoje buvo geriausia.

„Mūsų pažintis unikali. Radau ją automobilių stovėjimo aikštelėje. Ji buvo tokia mažytė ir tokia persigandusi. Tiesiog pradėjome kartu eiti į paplūdimį. Vieną dieną ji ėmė ir užšoko ant banglentės. Kodėl gi ne? Pažiūrėkime, kas iš to išeis. Nuo tada su banglente ji nebesiskiria“, – džiaugiasi J. Wallas.

Čempionate šunys vertinami pagal daugybę veiksnių, tarp kurių čiuožimo trukmė, technika (ar šuo stovi, ar sėdi, ar guli), pasitikėjimas savimi ir suvaldytos bangos aukštis.

Mažiausių šunų grupei priklauso sveriantys nuo pusės iki devynių kilogramų, vidurinių – nuo devynių iki aštuoniolikos kilogramų, didelių ir didžiausių šunų kategorijai priklauso aštuoniolikos kilogramų ir didesni keturkojai.

Renginyje dalyvavęs Samsono ir Delilah šeimininkas Donaldas Hornas taip pat kupinas geriausių įspūdžių.

„Taip, mano šunys reguliariai dalyvauja tokiuose čempionatuose ir puikiai pasirodo. Mes čia senbuviai. Norėjome laimėti, ir mums pavyko“, – sako jis.