Šunų sporto klubo „Posh Pets“ savininkas Mansouras al Hammadi teigia, kad idėja kilo susidūrus su iššūkiu, kaip užtikrinti reikiamą fizinį krūvį savo paties augintiniui.

„Idėja buvo atidaryti sporto klubą šunims. Pastaruosius kelerius metus Emyratai užima lyderio pozicijas tarp visų Persijos įlankos šalių bendradarbiavimo tarybos narių naminių gyvūnų priežiūros klausimais, rodo sektiną pavyzdį. Aš pats auginu šunį, ir susidūriau su iššūkiu, kaip itin karštomis dienomis savo augintiniui užtikrinti sveikatai reikiamą fizinį krūvį.“

Laikantis reikiamų saugumo reikalavimų, keturkojai šio sporto klubo lankytojai patogiai pririšami ir penkiolika minučių jiems priimtinu tempu bėga bėgimo takeliu. Kiekvieno apsilankymo metu laikas, praleistas ant bėgimo takelio, ilginamas, taip užtikrinant, kad šuns raumenų sistema įprastų prie fizinio krūvio.

Galimybė šunims „išsikrauti“ sporto salėje pradžiugino „Posh Pets“ sporto klubo klientą Hani Jaafar, kuris pasidalino pirmaisiais įspūdžiais.

„Apie šią šaunią vietą sužinojau iš draugų. Džiaugiuosi, kad čia mano šuo gali išsikrauti fiziškai, bet nealpėti nuo karščio saulėje. Čia niekas jo neblaško, nuostabi specialiai šuneliams sukurta erdvė. Pagrindinė priežastis, kodėl pradėjome lankytis, buvo noras, kad jis pajudėtų, tiek, kiek nori, tokiu tempu, koks jam priimtinas. Svarbu ir tai, kad darbas ant bėgimo takelio augina raumenis intensyviau nei per įprastus pasivaikščiojimus.“

„Posh Pets“ šeimininkas pasirūpino, kad į šį sporto klubą nekantrautų sugrįžti tiek keturkojai, tiek jų šeimininkai. Tai spėjo įvertinti ir „Posh Pets“ sporto klubo klientas Mohammedas Hamidas Bilbeisi.

„Šuo labai nekantriai laukia. Vos tik išlipa iš automobilio ir supranta, kur atvažiavome, veržiasi pro duris, nes čia jis jaučiasi gerai“, – sako jis.