Su šeimininku reguliariai Santjago metropoliteno parke besilankantis borderkolis net turi savo komiksą, sukurtą edukaciniais tikslais, kuriame vilki superdidvyriams būdingą žalią apsiaustą.

Viskas prasidėjo nuo to, kad Samui ir Gonzalo Chiangui tekdavo vis dažniau sustoti didžiausioje miesto žaliojoje erdvėje, kad surinktų plastikinius buteliukus, vienkartines kaukes, tuščias gėrimų skardines ir maisto produktų pakuotes.

Vien balandžio mėnesį Samas ir Gonzalo surinko 602 vienkartines veido kaukes, 585 buteliukus ir 304 skardines, taip pat rado drabužių, šalmų ir popierinių pakuočių.

Parko pareigūnams Samas, kuris čia lankosi mažiausiai tris kartus per savaitę, padarė įspūdį, todėl jie nusprendė jo atvaizdą panaudoti parko priežiūros kampanijoje.

Catalina Aravena penkerių su puse metų amžiaus borderkolį pavertė komiksu „Sam: The Parquement Superhero“, kuriame lankytojams primenama, kad šiukšles reikia išsinešti arba pasinaudoti vienu iš daugiau nei 40 atliekų perdirbimo punktų, esančių parke.

„Iliustracijų autorė neblogai padirbėjo. Jai pavyko perteikti Samo dvasią, o ir pati žinutė yra teisinga, nes tokios vietos nėra skirtos šiukšlinti. Be to, šiame parke stovi 42 atliekų perdirbimo punktai“, – sako Samo šeimininkas G. Chiangas.

Parkas, kuriame yra ir zoologijos sodas, keletas pažintinių takų bei funikulierius, praėjusiais metais pradėjo keletą kovos su šiukšlinimu kampanijų: gėrimų pardavėjus paragino nuo plastikinių puodelių pereiti prie stiklinių, taip pat nurodė rūšiuoti šiukšles ir ėmė šviesti lankytojus.