Apie tai pasakoja Jurijus Šutiakas, vadovaujantis Nikolajivo srities visuomeninei organizacijai, bendradarbiaujančiai su Ukrainos gynybos pajėgomis, skelbia „Segodnia“.

„Šuo labai protingas, tiesiog puikus. Kalbant apie komandas ukrainiečių kalba, jas sudaro gestas ir komanda balsu. Kitaip tariant, Baksas priėmė ukrainiečių kalbą ir jau pradėjo ją suprasti“, — sako J. Šutiakas.

Jau labai greitai Baksas pradės tarnybą Ukrainos nacionalinėje gvardijoje.

„Kol kas batalionas, kuriam ir priklausys šis gražuolis, atsargoje“, — patikslino aktyvistas.

Priminsime, kad anksčiau buvo skelbta, kaip Ukrainos Nikolajivo srityje Ukrainos kariai pasiėmė su savimi per mūšį su okupantais išgyvenusį priešų keturkojį.

„Po Rusijos karių išvaikymo, išsilakstė ir jų šunys, jų buvo keturi ar penki. Šis šuo dvi savaites nieko neprisileido artyn. Viena iš vietos gyventojų Valentina galiausiai sugebėjo jį prisipratinti. Duodavo ėsti, be to, moteris kieme laikė ir savo šunį — kalytę. Taip Baksas ir atsidūrė pas Valentiną. Buvo net ir taip, jog Valentinai už šunį siūlė pinigų, o tada pradėjo ir grasinti. Teko įsikišti man. Dabar šitas aviganis gina Nikolajivo sritį“, — pridūrė J. Šutiakas.