Rekordiškai daug, kasdien daugiau kaip 1700 dalyvių, kovo 4-6 d. dalyvavo tarptautinėse šunų parodose Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Šunis vertino tarptautiniai teisėjai iš Airijos, Suomijos, Liuksemburgo, Latvijos ir Lietuvos. Parodos ringuose varžėsi daugiau kaip dvidešimties šalių atstovai, daugelis pasipuošė Ukrainos vėliavos spalvų juostelėmis, segėjo LKD pagamintus ženkliukus.

Penktadienį parodoje „Vilniaus pavasaris 2022“ gražiausiu parodos šunimi tapo škotų terjeras CH SIRKISS SET THE PACE iš Suomijos, jo savininkė – Jelena Vuorimies. Antrą vietą laimėjo ilgaplaukis čihuahua CH HE‘S TREVOR IN MY HEART SVAJONIŲ ANGELAS (savininkė Erika Čeilutkienė). Trečią vietą užėmė juodos spalvos cvergšnauceris ANTRACITO MAGIJA FAVORIT (savininkės D. Jurkuvėnienė ir A. Jusė). Gražiausias tarp parodoje dalyvavusių Lietuvos šunų buvo kaunietės Dalios Mickienės samojedas KLAJOKLIŲ ŠUO AFFECTED BY YOU.

Antrą parodos dieną, šeštadienį, „Lietuvos nugalėtojo taurę“ laimėjo juodos spalvos nykštukinis pudelis VIRUS PARADOKSAS. Jo veisėja ir savininkė yra vilnietė Julija Dijakovskaja. Pudeliukas taip pat laimėjo dar vieną išskirtinį titulą – gražiausias iš visų kovo 5 d. parodoje dalyvavusių Lietuvos šunų.

Gražiausių šunų rinkimuose 2 vietą laimėjo labai retos veislės atstovas – Imalio slėnio terjeras iš Suomijos CH GLEANN MUFFIN MAN (savininkė Tina Assinen), trečią – Sibiro haskis CH RONIN OF SIBERIAN LADY (savininkė Sandra Barkauskienė).

Sekmadienį vyko paroda „Vilniaus taurė 2022“ ir nugalėtojo taurė atiteko įspūdingo grožio anglų seterių kalytei CH FAIRRAY ZANZIBAR iš Suomijos.

Baigiantis trijų dienų parodų maratonui laikytasi tradicijos – išrinktas pats gražiausias visų trijų parodų šuo (Supreme Bis konkursas). Šio konkurso nugalėtoju tapo vilnietės Julijos Dijakovskajos nykštukinis pudelis VIRUS PARADOKSAS.

Atsisveikindama su parodų dalyviais Lietuvos kinologų draugija pakvietė visus į gegužės 27-29 ir liepos 1-3 d. Molėtuose vyksiančias tarptautines parodas, taip pat ir į rugpjūčio 5-7 d. Druskininkuose bei rugsėjo 23-25 d. Palangoje suplanuotas parodas.