Lietuvos kinologų draugijos klubas OBEDIENCE.LT sukvietė sportinio šunų paklusnumo gerbėjus į ilgai lauktą ir planuotą Shauna Wenzel (Augsburgas, Vokietija) seminarą. Pasibaigus seminarui, jo dalyviai nuoširdžiai džiaugėsi ne tik įgytomis žiniomis, unikalia patirtimi, bet ir į vėžes grįžtančiu kinologų gyvenimu. Jie vėl drąsiau gali planuoti savo treniruotes, varžybas, parodas. Gyvi mokymai, į kuriuos vėl galima pasikviesti patyrusių, pasaulyje pripažintų specialistų, įgyja dar didesnę vertę.
Sportinio paklusnumo treniruotė

Viena tokių kinologijos specialisčių – Shauna Wenzel. Ši sportininkė yra daugkartinė sportinio šunų paklusnumo varžybų laimėtoja, talentinga, charizmatiška asmenybė, gebanti perteikti savo žinias ir patirtį nenuobodžiai, smagiai.

2021 metais Pasaulio obedience čempionate Šveicarijoje kartu su savo borderkoliu Miffu ji tarp 100 dalyvių buvo pirma, o galutinėje įskaitoje užėmė dešimtą vietą.

„Praėjusį savaitgalį vykusiame seminare sužinojome, kaip kalbėtis ir susikalbėti su šunimi – perteikti jam informaciją per savo emocijas, veido išraišką, kūno kalbą. Shauna Wenzel tam skiria išskirtinį dėmesį, ji kalbasi su šunimis tiesiogine šio žodžio prasme. Tai buvo neįkainojama patirtis“,– sakė viena seminaro organizatorių, Tarptautinės kinologų federacijos (FCI) Obedience komisijos atstovė vilnietė Ana Menčiūnienė. Su savo borderkoliu Zipu praėjusių metų rugpjūčio mėnesį ji taip pat varžėsi

Pasaulio sportinio šunų paklusnumo čempionate, Lietuvos atstovai tokio rango varžybose dalyvavo pirmą kartą. OBEDIENCE.LT klubo planuose – vietinės ir tarptautinės varžybos, vasaros stovykla ir, be abejo, kasdienės treniruotės, kurioms įkvėpimo, naujų žinių suteikė ką tik įvykę mokymai.