Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, tokia labdaros kampanija merginos siekia atkreipti dėmesį į retai pagalbos sulaukiančią gyvūnų prieglaudą „Šilutės beglobiai“. Specialiai dėl to studentės pačios sukūrė internetinį puslapį, kuriame galima aukoti tiesiai į prieglaudos sąskaitą, įsigyjant vieną iš jų pačių sugalvotų skirtingos vertės dovanų.

„Kiekvieno jūsų apsilankymas svetainėje šiems nuskriaustiems gyvūnams gali tapti kalėdiniu stebuklu. Tereikia išsirinkti patikusią dovaną, prie kurios nurodyta suma. Gerumas ir empatija šiandien madinga! Tad dovanokime šiemet vieni kitiems širdžiai vertingas dovanas”, – teigė paramos iniciatyvos sumanytojos VU Komunikacijos fakulteto studentės.

Parama būtent šiai prieglaudai jų kalėdiniu siekiu tapo neatsitiktinai. Ši įstaiga nedidelė, tačiau labai aktyvi. Po stogu glaudžiasi pusšimtis katinų, keliolika šunų, trys gandrai ir net lapiukas. Jiems visiems trūksta ne tik žmonių šilumos, bet ir būtiniausių daiktų, tarp kurių – vaistai ir voljerų apšiltinimas.
Prieglaudos gyvūnai

Magistrantės kartu su prieglaudos vadove Rimute Vismantiene paskaičiavo, kad neatidėliotinoms išlaidoms reikia 5000 eurų. Tad tokią sumą jos ir siekia surinkti, kad kitus metus gyvūnai pradėtų sveikesni ir laimingesni. Tiesa, globotinių skaičius nuolat kinta. Kai kuriems gyvūnams pavyksta surasti naujus šeimininkus, tačiau prieglaudą nuolat pasiekia senųjų šeimininkų į gatvę išmesti ar pabėgę augintiniai.

„Per savaitę gavome penkis pranešimus apie išmestus didelius Sibiro haskių veislės šunis. Žmonių žiaurumas yra nesuvokiamas! Neseniai pasidžiaugėme, kad dar vienas šunelis buvo priimtas į naujus namus, tačiau po kelių dienų sulaukiau skambučio, kad jis vėl blaškosi gatvėmis”, – pasakojo prieglaudos vadovė R. Vismantienė.

Prieglaudą moteris įsteigė prieš trejus metus, tačiau gyvūnus savanoriškai priimdavo ir gydydavo jau seniau. Kol pagaliau atidarė viešąją įstaigą. Šiandien R. Vismantienė džiaugiasi sulaukianti savanorių pagalbos, kurie pasirūpina voljeruose gyvenančiais šunimis, juos vedžioja, atlieka kitus priežiūros darbus. Vis dėlto finansinių išteklių labai trūksta, prieglauda gyvena tik iš žmonių aukų.
Prieglaudos gyvūnai

„Priglaustus gyvūnus reikia paskiepyti, nukirminti, sterilizuoti, kai kurie būna sužaloti. Reikia ne tik veterinarinių paslaugų, bet ir maisto bei šilumos. Patalpėlės šildomos radiatoriais, yra 6 šaldytuvai mėsai ir žuviai, tad elektros skaitikliai sukasi greitai. Trūksta ir valymo priemonių, kibirų, šluotų, šiukšlių maišų, kraiko, skalbimo priemonių, akių lašų“, – vardino R. Vismantienė.

Į prieglaudą pateko lapiukas, kurį žmonės rado ant kelio pervažiuotą automobiliu. Jam buvo atlikta operacija, tačiau į laukinę gamtą, pasak veterinarų, grįžti jam buvo pavojinga. Tad R. Vismantienė surado globėją kitame mieste. Pirmas gandras prieglaudoje atsirado po to, kai buvo rastas pakibęs ant elektros laidų. Po operacijos jis nebeskraidė, tad prisiglaudė po stogu. Iš buvusių šešių gandrų liko trys – kiti išskrido.

Savo gerumu prisidėti prie globotinių išgyvenimo galite visi, apsilankę interneto svetainėje www.rupirupi.org arba aukodami tiesiogiai.

Įmonės kodas: 304827018
VšĮ „Šilutės beglobiai“
SwedBank: LT777300010154919989
Mokėjimo paskirtis: rupirupi
PayPal: silutesbeglobiai@gmail.com