Kačiuką Midą priglaudė Turkijos sostinėje Ankaroje gyvenanti Canis Dosemeci. Jį drauge su dar šešiais katinėliais atsivedė katė gretimame kieme.

„Niekados nesvarstėme įsigyti katę, bet tiesiog panorome išgelbėti kačiuką iš gatvės ir norėjome jį priglausti. Viliuosi, kad Mido populiarumas padės atkreipti dėmesį į šią problemą ir paskatins gyvūnus priglausti, o ne pirkti“, – sako katinėlio Mido šeimininkė Canis Dosemeci.

Ji pasakojo, kad ji ir jos vyras pamilo kačiuką iš pirmo žvilgsnio ir nusprendė mažylį priglausti. Jie taip pat suprato, kad šis kačiukas dėl savo išskirtinės būklės turėjo mažiau vilčių rasti šeimininkus nei jo broliai ir seserys.

Pasak Mido veterinaro, papildomos ausys katino sveikatai ir klausai įtakos neturi. Iš kitų panašių genetinių anomalijų turinčių kačių Midas išsiskiria tuo, kad visos keturios jo ausys yra sujungtos ausies kanalu.

Veterinaras Resatas Nuri Aslanas patikina, kad bendrai gyvūno sveikatai ši mutacija įtakos neturi.

„Midas gimė su keturiomis ausimis – tai genetinės mutacijos rezultatas. Tačiau, skirtingai nei kitų kačių su keturiomis ausimis atvejais, visi Mido ausų kaušeliai yra sujungti su ausies kanalu. Be to, apatinis katino žandikaulis šonuose yra kiek platesnis, todėl jo liežuvis nuolat matomas išorėje. Tačiau bendrai Mido sveikatai ši mutacija įtakos neturi. Jis gali gyventi toliau kaip ir bet kuri kita katė.“

Midas šiuo metu gyvena su dviem auksaspalviais retriveriais Suzy ir Zeyno. Kačiuko vardas kilo iš mitologinio Frygijos karaliaus Mido, kuriam teko prakeiksmas – asilo ausys.