Ollie ir dar keturiolika terapinių keturkojų iš „PetSmart Paws for Hope Canine Therapy Program“ programos padeda 5-11 metų amžiaus vaikams įveikti skiepų baimę. Jungtinėse Valstijose tokio amžiaus vaikus skiepyti nuo koronaviruso galima nuo lapkričio pradžios. Šalyje itin populiarios pačios įvairiausios konspiracijos teorijos, dėl kurių suaugusieji ryžtasi rizikuoti savo bei artimųjų sveikata ir nesiskiepyti. Vaikai skiepytis bijo dėl vienos labai paprastos priežastis – baiminasi, jog skaudės.

„Užuot koncentravęsi į tą adatą ir vakciną, vaikai nukreipia dėmesį į šunį“, – sako „Rady“ ligoninės vakcinavimo centro seselė Blanca Montano.

Baimė skiepytis pravirkdė devynmetę Avery Smith, tačiau tada priėjo ir prie jos kojų įsitaisė Ollie. Mergaitės mama Kelli Donahue atminčiai dukrą su šuneliu nufotografavo. Visos baimės ir nerimas išgaravo akimirksniu.

„Man Ollie labai padėjo, nes tai mano pirmasis COVID skiepas. Nežinojau, ko tikėtis. Tada pamačiau šunelį, ir jis man padėjo nusiraminti“, – pasakoja mergaitė.

Terapiniai šunys vaikų ligoninės pacientams padėdavo ir anksčiau. Keturkojai praskaidrina dienas tiek neretai sunkiai sergantiems mažyliams, bet ir jų tėvams bei personalui.

„Dažnai to vizito labiau reikia net ne vaikams. Kartais tėvai klausia: vaikas dabar miega, bet gal su šunimi galima pažaisti man? Tai tikrai padeda pasijusti geriau“, – paaiškina Ollie šeimininkė ir šunų terapijos programos savanorė 75 metų Kristin Gist.

Kai praeitų metų pradžioje įsigaliojo COVID ribojimai, šunų apsilankymai ligoninėje baigėsi. Laimei, prieš tris mėnesius leista šią terapiją atnaujinti.

„Buvo labai nyku. Tylu. Vaikams buvo nuobodu. Ačiū Dievui, galėjome atnaujinti šią programą. Pakanka vos trijų minučių šuns draugijoje, ir visa diena kitokia“, – džiaugiasi ligoninės atstovas Carlosas Delgado.