Rugsėjo pirmąjį sekmadienį didelį būrį tokių gražuolių buvo galima sutikti Trakų rajone, Saulėto Bebro sodyboje, kur šios šunų veislės gerbėjai surengė ne rusų kurtų „dūzges“ ir nedidelę nesertifikatinę parodą. Organizatorių teigimu, tai buvo ne tradicinė šunų paroda, o žaidimas, smagus pasibuvimas bendraminčių būryje. Rusų kurtus vertino Lietuvos kinologų draugijos teisėja klaipėdietė Svetlana Postarnakova.

Nikodema Photography

Parodoje ir konkursuose dėl įvairių nominacijų varžėsi 16 rusų kurtų.

Pačiu gražiausiu rusų kurtu tapo ir veislės nugalėtojos titulą (Best of Breed, BOB) pelnė 3 metų rusų kurtė MAYA AUKSINĖ KRAITELĖ, kurios savininkė Jolanta Zotkevičienė.

Nikodema Photography

Šauniausiu rusų kurtų mažyliu išrinktas 4 mėnesių šuniukas Russian Rhapsody Vassa.

Tarp šunų veteranų (vyresni nei 8 metų) gražiausiu pripažintas SKAZOCHNYJ VETER RYTO TANGO. Jis taip pat laimėjo BOS titulą, o tai reiškia, kad buvo pripažintas gražiausiu priešingos lyties atstovu.

Tarp kalyčių veteranių gražiausia – SEVERNAJA ZVEZDA RYTO TANGO.

Nikodema Photography

Šunų parodose nemaža konkurencija būna tarp jaunų šunų. Teisėja S. Postarnakova gražiausia jauna kalyte šįkart paskelbė Jelistaz Exquisite Dignity.

Susitikimo ir parodos nuotaiką skaidrino „Gražiausios galvos“ rinkimai, šio titulo savininku tapo 9 metų rusų kurtas Cherubic Midnight Matrioshka. O „Ilgiausios uodegos“ konkurse nenugalima buvo vos 9 mėnesių sulaukusi kalytė Asta La Vista Smirnowow – jos uodega siekė 62 centimetrus!

Nikodema Photography

Taip pat vyko jauko, arba netikro zuikio, persekiojimo lenktynės, šunys maudėsi ežere, žaidė su gentainiais ir žmonėmis, susipažino su žirgais, džiaugėsi galėdami laisvai lakstyti. Pasak šventės ir parodos organizatorių, visus sužavėjo tradiciniai Trakų krašto kibinai, jauki renginio aplinka. Pralaimėjusių nebuvo, juk susitiko atsidavę šios šunų veislės mylėtojai, bendraminčiai.

Lietuvos kinologų draugija