Gaila, kad pandemijos suvaržymai vis dar ribojo gausesnį užsieniečių dalyvavimą mūsų renginiuose, bet tarp 851 į parodas registruotų dalyvių, kurių didžiąją dalį sudarė mūsų šalies šunų mylėtojų augintiniai, buvo šunų ir iš Suomijos, Švedijos, Estijos, Latvijos, Estijos.

Ir nors teisėjai negailėjo pagyrų Klamberio spanieliui WIGLYTAIL‘S TUTTO BENE iš Suomijos, niūfaundlendui CH URSINUS VELUTUS ESPECIALLY FOR YOU iš Lenkijos bei kitiems puikiems šunims, gražiausio šuns titulą visas tris dienas laimėjo vienas mažiausių pasaulio šunų – šiaulietės Erikos Čeilutkienės ilgaplaukis čihuahua CH HE'S TREVOR IN MY HEART SVAJONIŲ ANGELAS.

Tradiciškai vyko ir jaunųjų vedlių, šunų porų, veislynų, mažylių, jaunų šunų bei veteranų konkursai. O baigiantis tris dienas trukusioms parodoms, šunys dar varžėsi dėl „Taurių taurės“ (Supreme Bis) – absoliutaus nugalėtojo titulo. Šio konkurso teisėjos, Lietuvos kinologų draugijos prezidentės Ramunės Kazlauskaitės nuomone, labiausiai šio titulo vertas buvo ilgaplaukis čihuahua Trevoras.

Šunų mylėtojai vėl susitiks rugpjūčio 6-8 d. Druskininkuose, tarptautinėse šunų parodose. Šunis vertins tarptautiniai teisėjai iš Italijos, Kroatijos, Čekijos, Estijos ir Lenkijos. Rugsėjo mėnesį Lietuvos kinologų draugija planuoja surengti tarptautines šunų parodas ir kitame Lietuvos kurorte, Palangoje.