Į Mažųjų laivelių prieplauką atvykę ugniagesiai beveik sučiupo nelaimėlį, tačiau nesupratęs, kad yra gelbėjamas, gyvūnas spruko krovininių laivų uosto link. Čia jam išlipti į krantą taip pat nepavyko. Į uostą atvykusiems ugniagesiams galiausiai pasisekė užkirsti kelią, kad šuo nepaspruktų, ir gyvūnas buvo sugautas.

Šunį laikinai priglaudė „Jurbarko komunalininko“ darbuotojai. Gyvūną, jei neatsiras savininkas, planuojama atiduoti į gyvūnų prieglaudą.

Pernai rajono ugniagesiai tris kartus vyko padėti naminiams ir laukiniams gyvūnams. Gelbėtojams teko vaduoti senos katilinės kamine, Smalininkuose, įstrigusį gandrą. Paukščius ugniagesiai gelbėjo ir Mituvoje. Gelbėtojų prireikė, kai į čia esančios užtvankos krioklį įplaukė ančių šeimyna. Ją pastebėję gyventojai pranešė, kad antys dėl į užtvanką krintančio vandens galimai negali išplaukti į Mituvą. Tuomet atvykę gelbėtojai paukščius nuvijo prie tunelio, pro kurį jie ir įplaukė į užtvanką.

Bene didžiausiu iššūkiu tapo ventiliacijos angoje viename Kęstučio g. daugiabučių įstrigusio katino gelbėjimas. Maža to, kad ugniagesiams teko lįsti po laiptinės laiptais, gelbėjamas katinas dar ir įnirtingai priešinosi – apdraskė net specialiomis apsauginėmis pirštinėmis mūvėjusį vyrą.