Pastebėjo griovyje

Akademijos metodininkė Kristina Sereikienė sportuodama pastebėjo griovyje sėdintį „meškiną“ – didžiulį kudlotą šunį. Moteris pašnekino šunį nuo dviračio tako, bet jis nereagavo ir sėdėjo toliau. Tuomet moteris nusileido žemyn prie griovio, ėmė šunį šaukti, jis pasirodė aklas, bet pradėjo gailiai loti.

„Buvo toks jausmas, lyg jis šaukėsi pagalbos“, – prisimindama tą dieną pasakojo neabejinga šuns skausmui likusi K. Sereikienė.

Judino tik priekines kojas

Netrukus gelbėtoja pamatė, kad šuo judina tik priekines letenas. Tuomet moteris suprato, kad jai vienai nepavyks jam padėti. Ji paskambino netoliese gyvenančiai Broniaus Oškinio vaikų aviacijos akademijos skyriaus vedėjai Kristinai Virgailei.

„Išgirdę situaciją su vyru čiupom pledus ir nuvažiavom jos ieškoti. Atvažiavę pamatėme sušalusią metodininkę ir baloje tupintį didelį šunį“, – prisiminė K. Virgailė.

Prasidėjo gelbėjimo operacija

Susirinkęs gausus būrys gelbėtojų pirmiausia paskambino gyvūnų gerovės tarnybai VšĮ „Penkta koja“.

„Jie iškart mums į pagalbą išsiuntė merginą iš Kauno. Taip pat prisijungė ir mano vaikas bei Kristinos mama. Pradėjome gelbėjimo operaciją: sulipome į vandenį, šunį užkėlėme ant pledo ir visi ištraukėme jį ant kranto. Šuo buvo sunkus, svėrė apie 40 kg. Jis išties negirdėjo ir sunkiai matė, buvo pervargęs ir visiškai nevaldė galinių kojų“, – pasakojo moteris.

Perduotas gyvūnų sergėtojams

Gelbėtojai šunį ištraukė ir netrukus perdavė gyvūnų sergėtojams, kurie į Kėdainius atvyko iš Kauno.

„Suvyniojom jį į pledą ir laukėm „Penktos kojos“ merginos. Jai atvykus šuo buvo perduotas ir nuvežtas į kliniką.

Esu sužavėta, kiek žmonių sureagavo į šį įvykį, visi, kas matė, neliko abejingi, bet kas šio didelio meškino šeimininkai, neaišku ligi šiol. Šuo buvo su antkakliu, prie kurio kabėjo nutrūkusi grandinė“, – atsiduso K. Virgailė.

Puiki komanda

Kėdainiuose įsikūrusios Broniaus Oškinio akademijos darbuotojai įrodė, kad jie puiki komanda ne tik savo tiesioginiame darbe, bet ir po darbo. Žmonės tik meldžia tik vieno – jei šunelio savininkas skaito šį straipsnį, jis turėtų kreiptis į VšĮ „Penkta koja“ ir pasiimti savo augintinį bei jį globoti tinkamai.

„Smagu, kad pavyko pagelbėti šuneliui. Tikime, kad jam viskas bus gerai. Iš tikro aš savo komanda galiu tik didžiuotis. Ir dar nuostabu, kad mums nėra ribų darbe ar ne – mes visada einam visi vienas už kitą“, – šypsojosi akademijos vedėja K. Virgailė.