Vokiečių dogai vadinami šunų pasaulio aristokratais. Dydžiu, jei skaičiuotume ūgį ties ketera, juos lenktų tik airių vilkogaudžiai, taigi, dogus galime vadinti vienais aukščiausių pasaulio šunų. Šios veislės šunį turėjo ir Lietuvos valstybingumo patriarchas Jonas Basanavičius.

Jau 30 metų vokiečių dogus laikanti kaunietė Tatjana Biskaševskaja pasidalijo parodos įspūdžiais: „Pirmą kartą per šitiek metų mano dogas laimėjo „Supreme Bis“ taurę. Nepaprastas jausmas! Džiugina tai, kad Dora yra mano veislyne išveistas šuo, tai jau septinta mano išveistų šunų generacija. Dora yra Baltijos šalių jaunimo čempionė ir čempionė, taip pat Baltarusijos bei Lenkijos čempionė.“

T. Biskaševskaja atvirauja, kad veisti dogus vien todėl, kad juos veistum, jai neįdomu ir tai būtų neatsakinga. Ji ieško įdomių „linijų“, domisi veislės raida, gilinasi, pasveria visus už ir prieš – šunis poruoja tik tada, kai mato galimybę dar labiau pagerinti šią puikią šunų veislę.

Pirmąją parodos dieną, penktadienį, tarp Lietuvoje gyvenančių šunų gražiausiu pripažintas Vytauto Trijonio augintis, amerikiečių Stafordšyro terjeras BIESAS LONG STEP. Kas domisi ir dalyvauja šunų parodose, turbūt prisimena, kad šis šuo rugpjūčio mėn. Druskininkuose, kaip šįkart vokiečių dogė Palangoje, taip pat laimėjo „Supreme Bis“ taurę.

Gražiausių šunų konkurse penktadienį nugalėjo žavinga kaunietės Godos Jurgilaitės vokiečių nykštukinių špicų kalytė CH CALLISTA MEILĖS SIUITA. Antras buvo saliukis CH SINCERITY KALIMANTAN ADAIR iš Suomijos, trečias – borderkolis MUSTKOER BLACK STAR iš Estijos.

Šeštadienį daugiau kaip 1600 šunų varžėsi dėl 2020 m. Baltijos nugalėtojo titulo. Jis atiteko šiaulietės Erikos Čeilutkienės augintiniui, ilgaplaukiui čihuahua CH HE'S TREVOR IN MY HEART SVAJONIŲ ANGELAS. Antras – Emos Mikutės Vakarų Škotijos baltasis terjeras CH LE PETIT PASCAL DE LA FONEMA (veisėja Loreta Grubliauskienė). Trečias – šiurkščiaplaukis taksas CH TREIS PINHEIROS WILD AGAIN iš Suomijos. Tarp gražiausių Lietuvos šunų pirmąja vietą laimėjo jau minėtas ilgaplaukis čihuahua. Antrąją vietą užėmė Ingridos Gudmonienės Sibiro haskis CH GREYSTOKE OF SIBERIAN LADY, trečiąją – Onos Vasilevičiūtės biglis CH INCANTO IZ DOMA ELEONORY.

Paroda „Baltijos nugalėtojas“ kas metai vyksta vis kitoje Baltijos šalyje. Lietuvos kinologų draugijos prezidentė perdavė šios parodos vėliavą Estijos kinologų asociacijos prezidentei – kitąmet paroda vyks Taline. R. Kazlauskaitė pasidžiaugė, kad, nepaisant sunkumų dėl COVID-19 grėsmės, į parodas Palangoje gausiai registravosi dalyviai, viskas vyko laikantis saugumo reikalavimų, vyravo šventiška atmosfera – kinologai tikisi susitikti tarptautinėse šunų parodose Vilniuje gruodžio 18-20 d.