Kaip teigia Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus direktorės pavaduotoja žiauraus elgesio su gyvūnais prevencijai Jūratė Kajokaitė, katytės gyvenimas buvo nelengvas: ją rūsyje kalinęs asmuo su masyvia aukso grandine ant kaklo ir nuosavu verslu aiškina, neva „užrašęs Grindoje sterilizacijai, nes net 50 eurų klinikoje kainuoja.“ Rūsyje kalinta virš metų, be dienos šviesos, anot asmens, „žiurkėms nukanda galvas ir suėda“.

Anot J. Kajokaitės, pasiūlius asmeniui užsidaryti tamsiam rūsyje ir pagyventi bent mėnesį, atrėžė, kad „per langelį įeina dienos šviesa“.

Katytė prie visų glaudžiasi, uostosi su šunimis. Iki nelaimės – vienas žingsnis, nes šalia judri gatvė, skubantys dviratininkai ir el. paspirtukai gali bet kada ją nutrenkti.

Dovanojama bus paženklinta poodine mikroschema, gyvenimui namuose kaip šeimos narys ir pasirašant sutartį, rimtai apsisprendusiems asmenims nuo 21 metų amžiaus. Atvykstant katytės, su savimi turėti kačių transportavimo narvelį.

Skambinant ar rašant, prašoma nurodyti, kokias sąlygas siūlote katytei: butas (savo ar nuomojamas), namas, kokiu maistu šersite, kiek laiko skirsite gyvūnui per dieną, ar yra mažų vaikų, ar yra kitų gyvūnų, kas prižiūrės atostogų atveju, kokioje veterinarijos klinikoje gydysite prireikus ir t.t.

Ieškantys katės kaip pelėkautų rūsiams ir sodyboms prašoma nesikreipti.

Dėl katytės kreiptis numeriu 8609 93294