Nuo pačio mažiausio pasaulyje šuniuko čihuahua iki airių vilkogaudžio ar vokiečių dogo – Vilniuje vykusiose šunų parodose veislių įvairovė išties buvo įspūdinga. Tuo buvo galima įsitikinti ir pavarčius renginio katalogą – į kovo 6-8 d. vykusias parodas registravosi 229 šunų veislių atstovai.
Lietuvos kinologų draugijos (FCI), didžiausios mūsų šalies šunų augintojų asociacijos, organizuotose šunų parodose kasdien varžėsi 1 543 dalyviai iš Suomijos, Švedijos, Rusijos, Latvijos ir kitų šalių.
Šunis vertino tarptautinio šunų teisėjo kvalifikaciją turintys teisėjai iš Suomijos, Liuksemburgo, Kroatijos, Serbijos, Rusijos, Baltarusijos.

Pirmąją parodos dieną gražiausio šuns titulą ir taurę „Vilniaus pavasaris 2020“ laimėjo garbanotasis bišonas CH DIAMELLA YAZZIE JEWELERY iš Suomijos, šuns veisėja ir savininkė J.Karenmaa-Nurminen.

Iš Lietuvoje gyvenančių šunų gražiausiojo titulą tą dieną pelnė Jolitos Glambockaitės vengrų vižlų kalytė CH CANBERRA OF SKYROCKET.

Šeštadienį ir sekmadienį šunų mylėtojų bendruomenę papildė ir veislinių kačių augintojai, nes Litexpo vyko tarptautinės kačių parodos, o sekmadienį žiūrovai galėjo pasimėgauti šokių su šunimis varžybomis, kuriose dalyvavo Lietuvos ir Latvijos sportininkai.

Šeštadienį „Lietuvos nugalėtojo“ taurę laimėjo nykštukinis pudelis CH LE ROUGE FEERIQUEYASHMA iš Rusijos.

O sekmadienis buvo labai sėkmingas Lietuvos kinologams.

Tarp 10 pačių gražiausių tos dienos parodos šunų buvo 4 Lietuvos kinologų šunys: auksaspalvis retriveris NENUORAMOS TRACE OF LIFE (savininkė R. Šukytė); cvergšnauceris CH SILVER RAINBOW YULI CAESAR (savininkė D. Jurkuvėnienė); samojedas CH SNIEGO ELFAS AUTUMN‘S OCEAN OF MY DREAMS (veisėja ir savininkė D. Rumšaitė) bei trumpaplaukis vengrų vižlas CH SZIKRA OF SKYROCKET (savininkė J. Glambockaitė).

Baigiantis 3 dienų parodų maratonui, kaip įprasta, išrinktas „pats pačiausias“ šuo. Juo tapo 10 šalių čempionas samojedas Rudy. Samojedo savininkė, klaipėdietė Dalia Rumšaitė sakė, kad jos augintinis nuo mažens mėgaujasi dalyvavimu parodose: „Dažnai jis tai išreiškia lojimu ringe, taip atkreipdamas į save dėmesį ne tik kerinčia šypsena ar ekspresija. Ši sėkmė – tai mūsų abiejų darbo rezultatas, nes 2 metus kantriai treniravomės, dalyvavome „hendlingo“ seminaruose, kaupėme patirtį, sudalyvavome apie 90 šunų parodų įvairiose Europos šalyse ir Lietuvoje.“