Šuo lakstė kieme palaidas: vairuotojas teigė jo nepastebėjęs

Nelaimė nutiko kurjeriui išvažiuojant iš kiemo, Tautvydo tėvų šuo tuo metu buvo palaidas – jis partrenktas už kiemo vartų.

„Kurjeris, kuris tuo metu pristatinėjo siuntinius, labai lakstydavo su autobusiuku, pats esu ne kartą matęs. Kartą, išvažiuodamas iš tėvų kiemo, „užspaudė“ dar kieme būdamas ir prie vartų partrenkė šunį, net nesustojęs nuvažiavo. Viską tuo metu matė kaimynė, kuri buvo už vartų, prie tvoros, ir teigė, jog negali būti, kad jis nematė, nes tiesiai užlėkė ant šuns. Mamai bandant perskambinti kurjeriui, vairuotojas nekėlė, atmetinėjo, parašius SMS, neatsakė“, – teigia Tautvydas.

Vyras teigia kitą dieną paskambinęs siuntas pristatančiai įmonei ir nupasakojęs situaciją.

„Darbuotoja atsiprašė ir pažadėjo, jog tikrai šios situacijos taip nepaliks, esą vairuotojas turės atsiprašyti ir kažkaip kompensuos – bet ką čia bekompensuosi. Už poros dienų atvažiavęs kurjeris ne tik neatsiprašė, bet ir neatrodė nustebęs. Tiesiog ramiu veidu mano verkiančiai mamai pareiškė, kad jei būčiau partrenkęs, tikrai būčiau matęs“, – nemalonią situaciją prisimena Tautvydas.

Vyras tikisi, kad ši nelaimė taps pamoka tiek šeimininkams, kad reikia atidžiau saugoti savo augintinius, tiek kurjeriams vairuoti atidžiau.

Nelaimių būtų išvengta, jei šeimininkai užtikrintų augintinių saugumą

Susisiekus su tarptautinės siuntų bendrovės „DPD Lietuva“ komunikacijos vadovu Tomu Vaišvila, jis apgailestavo, jog pristatant siuntą neišvengta nelaimingo atsitikimo. „Negerai, kad kurjeris važiavo greitai ir neatsargiai, bet negerai ir tai, kad šuo buvo palaidas. Labai apmaudu, kad įvyko tokia nelaimė“, – sakė jis.

Reaguodama į kauniečio šeimoje įvykusią nelaimę, šunų mokyklos „Urbandogas“ vadovė ir trenerė Agnė Jazukevičiūtė pirmiausia pabrėžia, kad šeimininkas privalo užtikrinti šuns saugumą.

„Aišku, jei šuo kažkur nuošaliai, o kurjeris vos ne specialiai ant jo važiuoja, tada jau kita kalba. Bet jei žmogus atlieka savo darbą, o po ratais lenda nevaldomas šuniukas – jo gi nesimato, todėl, nors ir bandant to išvengt, iki nelaimės labai nedaug trūksta. Nėra smagi situacija abiem pusėm, faktas“, – teigia A. Jazukevičiūtė.

Anot jos, galima daug diskutuot, kad galėjo kurjeris sustot, išlipt pažiūrėt, bet jam grįžus į automobilį, vėl būtų tas pats.

„Visų pirma, šeimininkas turėtų pasirūpinti tiek šuns saugumu, tiek ir kad kurjeris galėtų atlikti savo darbą“, – teigia A. Jazukevičiūtė.