Kad šuo galėtų varžytis čempionate, jis pirmiausia turi turėti Lietuvos čempiono titulą. Negana to, privalo įveikti specialią atranką. Tokia atranka įvyko prieš keletą savaičių, kai Lietuvos kinologų draugija Lietuvos parodų ir kongresų centre organizavo tarptautines šunų parodas. Atrankoje varžėsi daugiau kaip 100 šunų, į čempionatą buvo atrinkti 32 dalyviai. Taigi, intriga, užsimezgusi gruodžio pabaigoje, išaiškėjo tik sausio viduryje.

Sausio 11-osios vakare atranką praėję čempionai rinkosi viename sostinės laisvalaikio ir pramogų centre ir varžėsi dėl garbingo titulo – Lietuvos šunų čempionų čempiono. Šunis vertino trys nepriklausomi teisėjai iš Turkijos ir Rusijos.

Tęsiant „kinologinės intrigos“ temą, būtina pasakyti, kad išrinktasis čempionas ir dar trys tą vakarą iki finalo nukeliavę šunys atstovaus Lietuvai kitą savaitgalį Rygoje vyksiančiame Baltijos šunų čempionų čempionate.

2020 metų čempionato nugalėtoju tapo Maltos bišonas ART OF LIFE‘S TAURO THENDER (savininkė J. Januškauskaitė-Plungė). Vicečempiono titulą pelnė juodas cvergšnauceris SILVER RAINBOW YULI CAESAR (savininkė D. Jurkuvėnienė). Į gražiausiųjų ketvertuką taip pat pateko žavingas Tibeto terjeras TI LA SHU CALIFORNIA DREAM (savininkė L. Macijauskaitė) bei įspūdingas amerikiečių akita DR.WOLF RETROSPECT OF VICTORY (savininkas J. Jakelevičius).