„Puiki tradicija susirinkti ir švęsti Pasaulinę gyvūnų globos dieną, – sveikinimo kalboje sakė Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius. – Dabar madinga Lietuvoje kalbėti apie gerovės valstybę, tačiau mes, gyvūnų mylėtojai, turėtume reikalauti ir daryti viską, kad ir gyvūnams augintiniams tai būtų gerovės valstybė.“

Šventės organizatorė Lietuvos kinologų draugija (LKD), jau šeštąjį kartą organizavusi šį renginį, visada pasisako už gyvūnų gerovę. Organizatoriai pasistengė, kad renginys būtų priimtinas ir tiems, kas jau turi augintinį, ir tiems, kas dar tik planuoja jį įsigyti ar priglausti.

Vingio parke kartu su gyvūnų mylėtojais buvo galima paprasčiausiai smagiai leisti laiką, džiaugtis šunimis, raitosios policijos žirgais, veisliniais balandžiais ar triušiukais, sužinoti apie gyvūnus, diskutuoti su gyvūnų globos organizacijų atstovais, dalyvauti švietėjiškose veiklose, konkursuose.

Čia vyko lėkščiasvydžio čempionatas, sportinio šunų paklusnumo varžybos, konkursas šunims bei šeimininkams „Mesk ir nešk“, šunų vikrumo sporto (angl. agility) pristatymas. Žiūrovai džiaugėsi šokiais su šunimis, sveikino dešimtis taksų, atžygiavusių į Vingio parką pasibaigus taksų eitynėms sostinės gatvėmis, stebėjo tarnybinių šunų bei dresūros mokyklų pasirodymus.

Besidomintiems gyvūnų laikymo taisyklėmis bei gyvūnų globos ir apsaugos įstatymu buvo įdomu pabendrauti su Vilniaus miesto savivaldybės miesto tvarkos skyriaus darbuotojais, šventėje jie taip pat įsirengė savo stendą.

O Vilniaus kolegijos studentai ir dėstytojai siūlė įdomias veiklas šeimoms, užėmė mažuosius šventės dalyvius, margino jų veidukus gyvūnėlių atvaizdais.

Šventėje dalyvavo gyvūnų mylėtojai iš Kauno, Šiaulių, Klaipėdos, Ukmergės ir kitų Lietuvos miestų.