O praėjusį šeštadienį, rugpjūčio 24-ąją, terapiniai šunys kartu su „SOS vaikų kaimo“ komanda išsiruošė į „Laisvės pikniką“ Kaune.

Susitikti su „piknikautojais“ į Nemuno salą atvyko Ingrida Stasytienė su terapiniu šunimi niūfaundlendu Lokiu ir Joana Grygutis su Labradoro retrivere Kia.

Šunų padedamos jos pravedė edukacinį užsiėmimą „Pojūčiai“, bendravo su besidominčiais kaniterapija.

„Dalyvavome su keturiais savo ir draugų vaikais nuo 2 iki 8 metų amžiaus. Nors tokio amžiaus vaikams sunku ilgiau išlaikyti dėmesį, per šį užsiėmimą jie visi buvo įsitraukę ir susidomėję, – stebėjosi kaunietė Justina Bačiulienė. – Vaikai sužinojo daug naujo apie šunis ir pakartojo tai, kas jiems žinoma: penki pojūčiai; maisto produktai, kuriuos sveika vartoti tiek vaikams, tiek augintiniams.“

Pašnekovė buvo sužavėta, kaip susitikimo „herojai“, terapiniai šunys Kia ir Lokis, išliko tokie ramūs šalia vaikų, o vaikai irgi jautėsi saugūs, ramūs, nebijojo gyvūnų.

„Šunų vedlės labai gražiai bendravo su vaikais (Joana ir Ingrida yra vaikų psichologės, baigusius specialius kaniterapijos mokymus – red.), mokėjo juos sudominti, pakviesti dalyvauti net ir nelabai drąsius ar visai mažus vaikučius“, – po užsiėmimo kalbėjo Justina Bačiulienė, linkėdama džiuginti bei palaikyti žmones, kuriems ypač reikia nuoširdaus mūsų visuomenės dėmesio.