Pagrindinis „DoggyDoo“ platformos tikslas – kad augintinių savininkai galėtų kelių mygtukų paspaudimo dėka savo augintiniui surasti patikimą prižiūrėtoją sau patogioje lokacijoje, o prižiūrėtojai savo meilę gyvūnams galėtų paversti papildomu uždarbiu.

Vienas iš „DoggyDoo“ įkūrėjų Gediminas Karužas teigia, kad internetinė platforma paremta programėlių „Uber" ar „Airbnb" principu. Čia galėsite rasti vedžiojimo, apgyvendinimo ir dienos priežiūros paslaugas.

„Puikiai suprantame, kad nerimauti palikus savo augintinį yra visiškai normalus dalykas. Todėl stengėmės, kad prižiūrėtojai susikurtų profilius, padėsiančius jų klientams suprasti, kiek patyręs ir patikimas yra prižiūrėtojas. Pagrindinis indikatorius yra atsiliepimai ir įvertinimai, taip pat „DoggyDoo“ darbuotojai tikrina bei patvirtina augintinių prižiūrėtojų ID. Gyvūnėlių šeimininkai gali matyti prižiūrėtojų pasikartojančių klientų skaičių. Tikimės, kad tai padės susidaryti kuo aiškesnį prižiūrėtojo paveikslą“, – teigia G. Karužas.

„DoggyDoo“ platformoje šeimininkai turi galimybę susikurti savo augintinio profilį. Prieš priimdamas užklausą, prižiūrėtojas gauna svarbią informacija apie savo keturkojį klientą. Sužino augintinio veislę, vardą, svorį, ar gyvūnas kastruotas bei vakcinuotas. Tai padeda prižiūrėtojui apsispręsti, ar jis pasiruošęs juo pasirūpinti ir ar turi tam tinkamas sąlygas.

„Siekiame suburti nuoširdžių ir patikimų žmonių būrį. Prižiūrėtojams suteikiame galimybę nuolatos atnaujinti savo užimtumo kalendorius, sukurti nuotraukų galeriją, plėsti klientų ratą ir rinkti atsiliepimus“, – sako G. Karužas.

G. Karužas teigia, kad idėją įkurti „DoggyDoo“ kilo tuomet, kai jo šeima susidūrė su ta pačia problema kaip ir daugelis kitų – iškilus neatidėliotiniems reikalams, nebuvo kur palikti savo keturkojo augintinio Bruno.

„Brunui prisijungus prie mūsų, šis mažylis vienareikšmiškai tapo šeimos nariu. Atostogos, savaitgalio išvyka, darbo reikalai, paskutinės minutės dienotvarkės pakeitimas – neatsiejama mūsų gyvenimo dalis. Deja, bet kartais nepavykdavo Bruno pasiimti kartu, o ir draugai, giminaičiai ne visada galėjo padėti. Todėl palikti Bruno vieną namuose būdavo tikrai neramu. Besidomint alternatyvomis šunų viešbučiams, kilo mintis sukurti „DoggyDoo" Lietuvoje. Juokais net vadiname Bruno „DoggyDoo“ ambasadoriumi. Vakarų šalyse panašias augintinių priežiūros paslaugas žmonės jau teikia seniai, o tokius žmones apjungiančios internetinės platformos tampa vis populiaresniu ir lengvesniu įrankiu padėti naminių augintinių šeimininkams“, – teigia „DoggyDoo“ įkūrėjas Gediminas Karužas.

„DoggyDoo“ Lietuvoje startavo nuo gegužės 2 dienos. Šiandien internetinę platformą jungia jau virš 40 gyvūnų mylėtojų.