Nusprendė padėti sergančiai laukinei katytei

Feisbuko grupėje „Mūsų augintiniai“ pasidalinusi katytės pokyčių nuotraukomis, moteris sulaukė daug susižavėjimo reakcijų. „Gatvėje rasto katuko pokyčiai per 4 mėnesius“, – skelbė Mažena, o pasikeitusį gyvūną net sunku atpažinti.

Viskas prasidėjo nuo to, kad prieš keturis mėnesius vilnietės Maženos vyras prie autoserviso pastebėjo besiblaškančią laukinę katytę.

„Jis ją nuolatos maitindavo, bet negalėjo pagauti. Vieną vakarą su vyro dukra nuvažiavome pasiimti jo iš serviso. Sugavom mes tą katytę – visa tepaluose, turinti kirmėlių, su sergančiomis akytėmis“, – prisimena Mažena.

Susidraugavo su kitais šeimos augintiniais

Tąkart vyras pasiūlė parsivežti katytę namo, o kitą dieną nuvežti į veterinarijos kliniką. Moteris prisipažįsta, kad tuo metu priglausti katytės jie dar neplanavo, mat namuose augina katiną ir šunį.
Naujas katytės Volgos gyvenimas

„Ryte nuvykome į kliniką. Katytę operavo, nes buvo problemų su gimda. Savaitei išrašė gydymą dėl akių. Namuose turime dar vieną katiną ir šunį, tačiau naujokė prie savęs nieko neprisileido. Buvo ant tiek alkana, jog iš šiukšlių dėžės traukė bulvių lupenas. Kai įdėdavom maisto, urzgė ant visų – su maistu bėgo, slėpėsi. Neįmanoma buvo atimti“, – įsikūrimo rūpesčius prisimena moteris.
Bėgant dienoms, katytė pasveiko, o ir savo gelbėtojams pradėjo rodyti pirmuosius draugystės ženklus. Šeima pamilo katytę, todėl tiesiog nebenorėjo jos niekam atiduoti.
Naujas katytės Volgos gyvenimas

„Kai katytė pilnai pasveiko, ją priglausti panoro kaimynė. Bet vyro žodžiai buvo tokie: ai, tegu pasilieka pas mus“, – šypsosi Mažena.

Kartu su išgelbėta katyte šeima gyvena jau beveik pusmetį – per šį laiką naujoji augintinė netgi spėjo susidraugauti su kitu katinu ir šuniuku. Kadangi katytė buvo surasta prie autoserviso, ją šeimininkai pavadino Volga.