Hack4Vilnius nugalėtojai dovanoja sostinei inovaciją

„GetPet“ – tai intuityvaus dizaino mobilioji aplikacija, kurioje galima susipažinti su namų ieškančiais gyvūnais Vilniaus prieglaudose. Šios iniciatyvos pradžia – rudenį vykęs Vilniaus miesto „Hack4Vilnius“ hakatonas.

Tris dienas vykusiame renginyje buvo kuriami technologiniai sprendimai, padėsiantys tobulinti Vilniaus miestą. „GetPet“ komanda sutarė spręsti socialinę problemą ir kurti programėlę, kuri supažindintų miestiečius su namų ieškančiais gyvūnėliais Vilniaus prieglaudose. „GetPet“ programėlė sužavėjo komisiją ir iš septyniolikos komandų laimėjo pirmą vietą.

Dar porą mėnesių programėlė buvo tobulinama, mezgami ryšiai su prieglaudomis, kitais partneriais, fotografuojami šuniukai, ruošiamos jų anketos, buriama mentorių komanda.

„Tinderis“ šuniukams

„GetPet“ aplikacija yra nemokama, naudotis ja – patogu ir paprasta, kaip ir pažinčių programėle „Tinder“. Aplikacijos kūrėjų teigimu, tai ergonomiška, laiko patikrinta ir daugybei žmonių pažįstama mechanika.

Jeigu šuniukas ekrane sužavėjo, brauki pirštu į dešinę, jei ne – brauki į kairę ir randi kito šunelio nuotrauką. Šuniukų anketos – ne tik nuotraukos, bet ir kūrybiškai aprašytos jų gyvenimo istorijos, charakterio ypatumai. Todėl, prieš nubraukiant į šalį, verta spustelėti ant nuotraukos ir susipažinti su gyvūnėliu artimiau. Šiuo metu programėlėje yra virš 40 šunelių, o jų skaičius nuolat auga.

Visi pamėgti šuniukai atsiranda mėgstamiausių keturkojų sąraše, o sukūrus „GetPet“ paskyrą žmogus sužino telefono numerį, kuriuo paskambinus gali susitarti dėl pasimatymo su šuniuku. Atvykus šuniuką galima pamaitinti, pavedžioti po laukus ar tiesiog pažiūrėti vienas kitam į akis.

Bet „GetPet“ skirta ne tik pasimatymams. Daugybė žmonių nori priglausti keturkojį namuose, bet dvejoja, ar tai tinkamas žingsnis. Sprendimas priimti augintinį į savo gyvenimą – didelė atsakomybė ir daug nežinomųjų. Štai čia kita „GetPet“ inovacija – pasiruošimo laikotarpis su mentorių priežiūra.

Mentorių programa

Žmonėms, kurie nuspręs priimti į savo šeimą šuniuką iš „GetPet“ platformos, patars asmeninis „GetPet“ mentorius. Pirmas dvi savaites mentorius padės pažinti, susidraugauti su naujuoju augintiniu ir priimti tinkamą sprendimą. Visa tai nemokamai – dėl šviesesnės visuomenės. Jei susidraugauti naujajam šeimininkui ir keturkojui per šį laikotarpį nepavyks, prieglauda lauks sugrįžtančio šuniuko.
Gyvūnų prieglauda

Mentoriai susipažinę su šunų auginimu, gyvūnų psichologija, elgesio ypatumais, gerai supranta gyvūnų poreikius ir mentoriavimo principą. Pagrindinis mentorystės tikslas – nepalikti naujų šeimininkų vienų. Dažnai jų klausimai ir bėdos nėra sudėtingos, bet svarbu žinoti, kad yra žmogus, pasiruošęs padėti naujam globėjui. Iškilus sudėtingesniems, profesionalių žinių reikalaujantiems klausimams, mentorių pagrindinė užduotis – pasidalinti naudingais kontaktais ir nukreipti žmogų pas reikiamą profesionalą.

Kam skirta „GetPet“ programėlė?

Programėlė skirta tiems, kurie apie augintinį svajoja tik slapčia. „GetPet“ – patogus būdas telefone iš arčiau pažinti gyvūnėlius Vilniaus prieglaudose. Galima ateiti į pasimatymą su šuniuku, jį pavedžioti, pamaitinti ir užmegzti naują draugystę.

Programėlė skirta ir tiems, kas jau apsisprendę priimti keturkojį į savo gyvenimą, bet laukiantiems padrąsinimo. Visi šuniukai „GetPet“ platformoje yra draugiški žmonėms ir laukia naujų namų. O „GetPet“ mentoriai pasiruošę globėjams pagelbėti pirmosiomis draugystės savaitėmis.

„GetPet“ ketina augti

„GetPet“ iniciatyvos tikslas – sukurti šiuolaikišką, vieningą ir nepriklausomą globos platformą prieglaudose laikomiems gyvūnams.

Šiuo metu bendradarbiaujama su dviejomis Vilniaus prieglaudomis. Jei šypsosis sėkmė ir žmonės patikės šia iniciatyva, „GetPet“ plėsis. Ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje. Galiausiai į platformą tikimasi įtraukti ne tik šunis, bet ir kitus gyvūnus, ieškančius namų.

Programėlę Android telefonams galima atsisiųsti čia. Netrukus pasirodys ir Apple telefonams skirta versija. Daugiau apie iniciatyvą galima sužinoti čia.