Kad galėtų varžytis Lietuvos šunų čempionų čempionate, šunys privalėjo turėti Lietuvos čempiono titulą. Be to, jiems teko sudalyvauti nelengvoje atrankoje, kuri buvo organizuota praėjusių metų gruodžio 21 d. „Litexpo“, tarptautinės šunų parodos metu. Į čempionatą iš 98 puikių šunų buvo atrinkti tik 32 dalyviai.

Teisėjauti čempionate į Vilnių atvyko patyrę tarptautiniai šunų grožio konkursų teisėjai – Lisbeth Mach iš Šveicarijos, Hans van den Berg iš Olandijos, Otakar Vondrous iš Čekijos.

Teisėjų nuomonė buvo vieninga: 2019-ųjų metų Lietuvos šunų čempionų čempiono taurę ir titulą jie skyrė Berno zenenhundui Beniui, tiksliau, Benny Hill z Gorzyckiej Zagrody. Šuns savininkės – E. Radzevičienė ir R. Leonavičienė.

„Šunys – mano hobis ir visas gyvenimas. Net su savo būsimuoju vyru susipažinau „per šunis“,– savo augintinio laimėjimu džiaugėsi Evelina Radzevičienė. – Labai džiaugiamės ir tuo pačiu galvojam, kaip pasiruošti ateinančiam savaitgaliui – kartu su kitais Lietuvos kinologais turim vykti į Taliną dalyvauti Baltijos šunų čempionate“.

Vicečempiono titulą laimėjo garbanotasis bišonas Tauro Misoko (savininkė J. Januškauskaitė – Plungė). Į gražiausiųjų ketvertuką taip pat pateko niūfaundlendas Dreaming With The Divergent Juoda Svaja (savininkės M. Racinienė ir E. Borisova) ir samojedas Kaljoklių Šuo You Rock My Word (savininkė D. Mickienė).