Spalio 13-14 dienomis viešbutyje ir konferencijų centre „Karolina“ Vilniuje vykstančioje konferencijoje šunų mylėtojus pasitinka 3 tarptautiniai pranešėjai, 7 įtraukiantys pranešimai, 4 praktinės dirbtuvės ir 200 dalyvių. Šie turės ką veikti nuo pat ryto iki vakaro – renginio programa apima visą dieną tiek šeštadienį, tiek sekmadienį.

Konferencijos organizatorė, „Urbandogo“ vadovė ir trenerė Agnė Jazukevičiūtė pabrėžia, kad renginys aktualus ne tik kiekvienam šuns šeimininkui, bet ir tiems, kurie apie augintinį dar tik svajoja. Atsakymus į aktualiausius klausimus esami ir būsimi šunų šeimininkai gaus teorinių pranešimų ir praktinių užsiėmimų metu.

Renginio metu kalbama ne tik apie augintinio išsirinkimą, bet ir apie dažniausiai kylančias problemas auginant šunį ir jų sprendimus.

„Konferencijoje aptariame dažniausias elgesio problemas ir tai, kaip joms užbėgti už akių. Juk dažniausiai būna, kad žmogus su ta problema gyvena 2-3 metus, ir tik tada skambina prašydamas pagalbos. Tada tenka ilgai ir sunkiai dirbti, o paprasčiausiai tereikia laiku gauti reikiamų žinių“, – teigia A. Jazukevičiūtė.

Konferencijoje dalyvaujanti Goda teigia, kad čia ji yra dėl savo šuns – vokiečių aviganio. Mergina domisi kinologija, dresūra, todėl nepraleido šios progos sužinoti apie tai kažką naujo.

„Pranešėjai – savo srities žinovai. Tai atrodo didelė, profesionali konferencija, tad pagalvojau – kodėl nesudalyvavus? Atvykau čia pasisemti žinių, nes jų visada trūksta. Kaskart sužinau kažką naujo, o nuo pat pradžių, kai įsigijau šunį, į jo dresūrą žiūrėjau labai rimtai“, – teigia Goda.
Tarptautinė šunų mylėtojų ir profesionalų konferencija "Chase"

Į konferenciją atvykusi dresuotoja Paulina teigia, kad sudalyvauti nusprendė norėdama praplėsti savo turimas žinias. Merginai patiko anksčiau „Urbandogo“ organizuoti renginiai, todėl ir šįkart iš konferencijos ji tikisi labai daug.

„Jie į Lietuvą atsivežė labai gerus, aukšto lygio pranešėjus. Auginu Stafordšyro terjerą – su juo jau pasiekiau harmoningus santykius, todėl čia dalyvauju dėl kitų žmonių, kuriems noriu padėti. Dalinuosi savo patirtimi ir noriu kuo daugiau sužinoti – galbūt yra tokių problemų, su kuriomis augindama šunį aš nesusidūriau, tačiau susiduria kiti. Noriu viską apie tai sužinoti“, – teigia Paulina.

Šunų mylėtojams skirtos konferencijos kitose šalyse vyksta dažniau, o štai Lietuvoje dar tik žengia pirmuosius žingsnius. Vis dėlto, A. Jazukevičiūtė pabrėžia, kad ateityje panašių renginių tik daugės.

„Žmonėms dar atrodo, kad tai – tik profesionalams skirtas renginys, tačiau taip nėra. Jis skirtas kiekvienam atsakingai auginančiam ar planuojančiam auginti šunį. Planuojame kasmet ar kas du metus surengti didelį renginį, kuriame būtų profesionalūs lektoriai, kalbantys skirtingomis temomis. O kavos pertraukėlių metu dalyviai gali aptarti viską, ką išgirdo ir patyrė“, – teigia A. Jazukevičiūtė.

„Chase 2018“ programą rasite čia.