„Kokybiškos ir vaizdingos fotografijos standartai kyla kasmet. Kiekvienais metais šiose nuotraukose stebime puikų humorą, o juokingose situacijose atsiduria vis kiti gyvūnai“, – „Bored Panda“ sakė Tomas Sullumas, vienas iš „Juokingiausių laukinės gamtos fotografijų apdovanojimų" įkūrėjų.

Šiame konkurse gali dalyvauti visi panorėjusieji. T. Sullumo teigimu, apie 30 proc. konkurso dalyvių yra profesionalūs fotografai, 70 proc. – mėgėjai, todėl nuotraukose galima pastebėti didelę laukinių gyvūnų įvairovę. Konkurso organizatorių teigimu, iniciatyvos skleidžiama idėja – laukinės gamtos išsaugojimo svarba.

„Tikime, kad „Juokingiausi laukinės gamtos fotografijų apdovanojimai“ įrodo, kad net ir maži darbai gali prisidėti prie laukinės gamtos išsaugojimo. Pavyzdžiui, sekantys „Born Free“ puslapį socialiniuose tinkluose, jau žengia vieną žingsnį pirmyn. Dar didesnis žingsnis pirmyn – paremti tokias organizacijas finansiškai. Dalinimasis panašiais įrašais, knygų pirkimas prisideda prie laukinės gamtos saugojimo. Tai padeda skleisti žinią, kodėl tai yra svarbu“, – aiškina jis.

„Kai kurie mokslininkai teigia, kad drambliai Rytų Afrikoje išnyks per ateinančius 20 metų. Po to ateis liūtų eilė. Liūdna apie tai skaityti, tačiau juk ir sniego gniūžtė nulipdoma iš mažyčių snaigių. Mums tereikia labai daug snaigių“, – mano T. Sullumas.

Nuotraukų konkurso nugalėtojas bus paskelbtas lapkričio 15 dieną Londone. Kaip manote, kuri iš šių nuotraukų bus paskelbta geriausia?

Daugiau rasite čia.