„SOS gyvūnų“ prieglaudos plėtros projektas „SOS vilties apartamentai“ pradėtas statyti 2015 m. rugsėjo mėnesį, prieglaudos sklype Vilniuje, Minsko plente. Pastatas jau pastatytas, belieka jį tik įrengti. Beglobiams gyvūnams tai bus tiltas tarp gyvenimo gatvėje ir naujų namų. Čia jie bus gydomi, vakcinuojami, socializuojami bei sterilizuojami. Švarūs, sotūs ir prižiūrėti čia jie lauks būsimųjų šeimininkų, su kuriais galėtų keliauti į naujus namus. Prieglaudoje glaudžiasi ne tik naujų šeimų laukiantys, bet ir jų išsižadėti garbingo amžiaus, pasiligoję augintiniai, tad labai svarbu užtikrinti tinkamas jų laikymo sąlygas ir suteikti galimybę „gyvenimo žiemą“ pasitikti patogiai ir šiltai.

„Nuo šiol padėti gyvūnams bus žymiai paprasčiau ir lengviau. Pirkite „Purina“ produktus savo augintiniams, o visą likusį darbą padarysime mes – 5% nuo jūsų pirkinio sumos skirsime beglobiams gyvūnams. Tikime, kad mūsų projektas „Padėkime gyvūnams“ ne tik paskatins visuomenę prisidėti prie beglobių gyvūnų gyvenimo sąlygų gerinimo, bet ir priglausti naują augintinį savo namuose“, – apie projektą pasakojo „Purina“ marketingo vadovė Asta Tomaševičienė.

SOS gyvūnai“ prieglauda per 2017 m. iš viso priglaudė 598 gyvūnus, 562 gyvūnams surado naujus šeimininkus. 60–70 proc. augintinių namų taip ir neranda, tad aplinkinių pagalba jiems itin reikalinga. Džiugu, kad gyvūnų prieglaudoms vis dažniau noriai padeda įvairios įmonės ir savanoriai, kurie supranta, kokią didelę reikšmę turi tinkamos gyvūnų laikymo sąlygos. Kad prieglaudoje neplistų infekcinės ligos, o gyvūnai gyventų jiems tinkamomis sąlygomis, nuo pat įsikūrimo „SOS gyvūnai“ itin daug investuoja į patalpas ir jų pritaikymą gyvūnų reikmėms. „Purina“ iniciatyva „Padėkime gyvūnams“ skatina visus gyvūnų mylėtojus nelikti abejingais ir prisidėti prie šios kampanijos.