Pavyzdžiui, buvusio britų premjero D. Kamerono rezidencijoje gyvena pirmuoju šalies katinu tituluojamas Larry, kuris turi ir oficialų „titulą“.

Jis – pagrindinis pelių gaudytojas.

Tai buvęs beglobis katinas, kurį paėmus iš prieglaudos, visoje šalyje padaugėjo žmonių, priglaudžiančių beglobius gyvūnus.

Nuotaikingas vaizdelis su Larriu:

Tikra kačių karalyste vadinamas Turkijos miestas Stambulas. Čia sutemus išleidžiama 200 kačių, kad šios išgaudytų peles.

Japonijoje yra ypatinga šventykla, kurioje – daugybė kačių statulėlių. Čia minios žmonių ateina prašyti laimės. Manoma, kad ji gali aplankyti, jei paglostai katės statulėlę. Beje, jei prašymas išsipildo, žmonės į šventyklą atneša naują katės statulėlę. Jų čia jau apie 10 tūkst.

Viena iš turistų atrakcijų Taivane – kačių kaimas. Jis įsikūręs buvusiame šachtininkų kaime, kuris pradėjo merdėti šachtai užsidarius. Ne taip seniai vienas lankytojas nufotografavo visą ten gyvenančių kačių koloniją ir į kaimą staiga pradėjo plūsti turistai. Panašių kačių kaimų yra ir kitur.

Malaizijoje veikia prabangus penkių žvaigždučių kačių viešbutis. Čia netgi siūlomi VIP numeriai, o šeimininkams įrengiamos stebėjimo kameros.

O karo kamuojamos Sirijos Alepo mieste veikia kačių klinika, kur gyvūnai maitinami, globojami ir apžiūrimi.

Daugiau rasite čia.