„Stovėdamas su ja prieglaudos parkingo aikštelėje, ištariau: „Aš išgelbėsiu tave, o tu – mane“. Ji mane ištraukė iš pragaro. Ji mano geriausia draugė, saugojanti nuo visų gyvenimo audrų“, – rašė vyras savo feisbuko paskyroje.

Liepos 4 d. Justinas su šeima išvyko stovyklauti į Rytų Sierą Kalifornijoje, kurią nuo namų skyrė 6 valandos kelio. Kol šeima bendravo stovyklavietėje, Shelby kažko išsigando ir išsinėrė iš savo antkaklio. Netrukus ji pradingo.

Šeima ieškojo kalytės, tačiau nesėkmingai. Praėjus 13 dienų nuo kalytės dingimo ir vis dar jos nerandant, šeima nusprendė kreiptis pagalbos į nevyriausybinę organizaciją „A Way Home for Animals“, padedančią rasti dingusius gyvūnus. Organizacijos įkūrėja Babs Fry nuvyko į dingimo vietą tikėdamasi, kad padės Shelby ir vėl būti kartu su savo šeima.

„Norėjome užtikrinti, kad visi vietiniai, išvydę šunelį, žinotų, į ką reikia kreiptis, todėl bendravome su žmonėmis ir gyvai. Laimei, jau kitą dieną sulaukėme skambučio ir išgirdome, kokioje vietoje paskutinį kartą pastebėtas šuo. Toje vietoje padėjau maisto, vandens, pasirūpinau, kad būtų vieta, kurioje šuo galėtų pasislėpti“, – teigia Babs.

Dienos bėgo, tačiau Shelby visa tai nepriviliojo. Moteris sužinojo, kad kalytė pastebėta kitur – nuvykusi į nurodytą vietą, moteris vėl paspendė spąstus ir jau po 45 minučių pasirodė Shelby.

„Jokiais žodžiais neįmanoma apibūdinti tos akimirkos, kai kalytė įžengė pro namų duris ir šoko į šeimos narių glėbį“, – džiaugėsi Babs.

Dingusi Shlby viena išgyveno 28 dienas. Per tokį laiką turbūt ne vienas šeimininkas jau būtų nuleidęs rankas, tačiau Justinas žinojo, kad pasiduoti negalima. Atkaklios šeimos pastangos galų gale atsipirko.

Daugiau rasite čia.