Gamtosaugininkui Mauricio Hoyos Padilla 2015 m. teko akis į akį susidurti su šiandien garsenybe laikomu didžiuoju baltuoju rykliu. Anuomet jis filmavo medžiagą „Discovery“ kanalui.

Vaizdo įraše matyti, kaip Deep Blue prisiartina prie narve esančio naro, baksteli narvą nosimi ir praplaukia aplink. Naras švelniai prisiliečia prie jos peleko ir jau kitą akimirką ji nuplaukia tolyn.

M. H. Padilla įamžino šį susitikimą vaizdo įraše būdamas netoli Gvadalupės salos. Kaip patvirtino gamtosaugininkai, filmavimo metu Deep Blue laukėsi.

Šiandien Deep Blue turėtų būti apie 50 metų. Didieji baltieji rykliai įprastai laisvėje išgyvena iki 70 metų. Vis dėlto, dabar rykliai negyvena taip ilgai ir neužauga tokie dideli, kaip anksčiau.

Dažniausiai jie būna nužudomi dar nesulaukę tokio amžiaus kaip Deep Blue ir neužaugę tokie dideli. Ryklius pražudo jų gyvenamosios aplinkos tarša, nelegalūs ryklių gaudytojai.

M. H. Padilla įsitikinęs, kad su Deep Blue prasilenkė ir šį sausį. Tiesa, ryklys nuplaukė šalin vyrui nespėjus gerai įsižiūrėti. Galbūt dėl to Deep Blue ir užaugo tokia didelė – protingas ryklys vengia žmonių.

Daugiau rasite čia.