„Atvažiuoju su šunimi į Palangą iš Klaipėdos, ten pajūryje daug žmonių, tad labai nesaugu. Aš ir taip nepaleidžiu jo nuo pavadžio, bet jis labai draugiškas, kiekvieną pasitinka, lipdamas žmogui ant pečių ir taip išgąsdina žmones. Dėl to vedžioju tik su pavadžiu“, – atvirauja klaipėdietė Nijolė.

Jos augintinis Dalasas, kol šeimininkė bendrauja, lyg patvirtindamas jos žodžius, bando pasisveikinti ir šokinėja aplinkui. Labradorų veislės šuns šeimininkė vos sutramdo žaisti norintį augintinį.

Nijolė ir jos keturkojis bičiulis

Moteris sako, kad jos netrikdo tai, jog paplūdimyje deginasi ir maudosi nudistai, mat, tai vienintelė jai tinkama vieta, nes nėra daug poilsiautojų.

Kita šeima, pasivaikščioti paplūdimiu atėjusi su mažu šuneliu, sako ne itin žavisi tuo, kur leidžiama vedžioti šunis.

„Esame vietiniai, tačiau einant su vaikais nėra labai smagu trikdyti žmones, kurie deginasi nuogi, o ir vaikams kyla įvairių klausimų. Visgi, nesinori šunelio vežioti bet kur. Jis išauklėtas, klusniai eina šalia mūsų. Visgi vieta čia ne itin gera šunelių vedžiojimui“, – sako fotografuotis nepanorusi Dalia.

Šunų savininkai sako, kad mintis, įkurti atskirą paplūdimį šunų augintojams, nėra labai gera – jei susirinks daug keturkojų, jie gali susipešti, tačiau jei nedraudžiama bus vėl tik ten, kur žmonės mėgsta degintis nuogi, žmonės ne itin norės eiti į tokias vietas.

„Juk nudistai renkasi atokesnes vietas, nes nori pabūti toliau nuo minios, o dabar toks įspūdis, kad jei jau turi šunį, esi daug kur nepageidaujamas“, – sako Dalia.

Šiuo metu pagrindiniai priėjimai prie jūros tiek Palangoje, tiek Šventojoje, vis dar pasitinka draudimais eiti su gyvūnais ar juos su savimi turėti teritorijose, patalpose ir kitose vietose. Draudimas negalioja gyvūnams, kuriuos naudoja pareigūnai, atlikdami jų kompetencijai priskirtas funkcijas, ir šunims vedliams.

Pajūryje dar praėjusiais metais planuota įrengti atskirą paplūdimį, kuriame poilsiautojai galėtų ramiai lankytis su augintiniais, tačiau kol kas Palangos kurorto paplūdimio zona vis dar nėra atvira. Planuojama, kad jog su gyvūnais bus leidžiama lankytis dviejose paplūdimio atkarpose – Nemirsetoje ir Šventojoje, tačiau kada tiksliai tai įvyks, kol kas nėra aišku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (323)