Ryškiaspalvis vėžiagyvio, pavadinto Lucky vardu, kiautas atrodo tarsi perregimas ir švyti jį dažančiomis melsvomis ir purpurinėmis spalvomis. Nors iš pirmo žvilgsnio galima įtarti, jog omaras – albinosas, tačiau taip nėra. Dėl savo unikalios pigmentacijos šis vėžiagyvis dar vadinamas „cukrinės vatos“ omaru.

Meino universiteto Omarų instituto tyrėjai paaiškino, kad tokios išvaizdos omaras kaip Lucky yra vienas iš 100 milijonų – tai išgirdęs R. Russellas suprato, kad toks laimikis gali pasitaikyti tik kartą gyvenime.

Įprastą omarų spalvą lemia kiaute esantys pigmentai, o štai unikalią Lucky išvaizdą lėmė genetinė mutacija, kuomet kiaute randama daugiau raudonos, mėlynos ar geltonos spalvos pigmento. Omarai gali būti įvairių spalvų – žvejui yra tekę matyti ryškiai oranžinių, mėlynų ir geltonų omarų, tačiau šis yra pats rečiausias.

Supratęs, kad Lucky yra ypatingas, vyras norėjo užtikrinti, kad vėžiagyvis neatsidurtų jokioje lėkštėje.

„Pavadinome jį Lucky, tuomet pasidalinau keletu nuotraukų savo instagramo paskyroje. Neketinau jo parduoti, todėl atidaviau jį Huntsmano jūrinių gyvūnų tyrimų centrui Sent Andruse, kur esančiame akvariume omaras galės gyventi“, – „The Dodo“ teigė R. Russellas.

Daugiau rasite čia.